Пловдив се прости с Кольо Диманов


Пловдив се прости с Кольо Диманов
Снимка: Вестник ′Марица′
25-10-2016 12:11

Невероятен човек, отдаден безумно на волейбола, така го описа легендата Каспар Симеонов

 

Работохолик, емоционален, готин – с тези три думи Йорданка Събкова обобщи какъв бе като човек приживе Никола Диманов.


След опелото, което се проведе на 24-и октомври в църквата на Централни гробища в Пловдив, бившата волейболна националка и майка на състезателката на Марица (Пловдив) Таня Петкова сподели накратко спомена си за големия волейболен деятел: “Като селекционер обикаляше училищата по цяла България и набираше качествени високи момичета да играят волейбол. Дойде и в моето село, Куртово Конаре и ми каза ‘ти ще ставаш волейболистка’, а аз на село хал хабер си нямах от волейбол. Работеше в спортното училище, имаше си кабинет там и точно с това се занимаваше. После стана треньор и имаше много успехи на това си поприще, беше и на световно с две девически гарнитури”. 


Десетки опечалени, сред които и много волейболни хора, се събраха на опелото да се простят с Кольо Диманов и да го изпратят в последния му земен път.


"Доайенът на пловдивския волейбол си отиде от този свят на 69 години. Сбъдна се и последното му желание и той бе погребан с любимия си жълто-син екип на клуба, на чието развитие посвети почти целия си живот", написа в сайта си пловдивският вестник Марица.


“Невероятен човек, колега и приятел! Беше безумно отдаден на волейбола”, коментира легендарният ни волейболист от миналото Каспар Симеонов. “Огромен е броят на хората, които са се учили от него на волейбол”, допълни президентът на Марица Илия Динков.

 

Източник: volleymaritza.bg

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Никола Диманов, Марица, Йорданка Събкова, Каспар Симеонов, Илия Динков
Коментари
Други новини