Иван Сеферинов: Брунко Илиев живееше с волейбола


Иван Сеферинов: Брунко Илиев живееше с волейбола
Шефът на Славия Иван Сеферинов поздравява Брунко Илиев по време на 70-годишния му юбилей
09-11-2016 14:15 | Ани Колева

Бил е на много места, но неговото сърце остана във Славия, коментира шефът на ′белите′

 
Дни преди да навърши 71 години ни напусна една от волейболните легенди у нас  - Брунко Илиев. Бивш волейболист на Славия впоследствие той се превръща в един от най-успешните треньори у нас, като три пъти е начело на мъжкия национален отбор на България. Същевременно с това записва и шампионска титла на Европа с младежите през 1986 година в Пазарджик. На национално ниво има три титли, през 1999, 2000 и 2009 година, като и трите са с мъжкия отбор на Левски. Започва като състезател на Славия и завършва кариерата си именно във ВК Славия. 
 
Шефът на ВК Славия Иван Сеферинов заяви за BGvolleyball.com, че Брунко Илиев е живял за волейбола, а ето още от неговите спомени:
 
"Брунко Илиев бе голям приятел и колега. Заедно сме играли волейбол, заедно сме били в една стая. Винаги е бил състезател и треньор за пример. Той е човекът, който винаги създаваше настроение за работа в залата. Никога не се е предавал, независимо от условията, които са били на момента. За мен Брунко Илиев е пример за подражание".
 
"Първото, което ми изниква за него е, че той е първият български състезател, спечелил бронзов медал в турското първенство за Купа на Европа, като направи това с отбора на Еджзаджъбъшъ".
 
"Смело мога да кажа, че бе един голям треньор. Животът му бе свързан с волейбола и работата в залата. Постоянно мислеше как да извоюва успехи. Усилията му бяха насочени постоянно да открие и създаде нови таланти, да развие състезатели от ранг национален отбор". 
 
"Другото важно, което искам да кажа за неговия живот е, че той започва кариерата си в Славия и я завършва в Славия. Бил е на много места, спечели титли с Левски, но неговото сърце си остава в Славия".

 

 

 

--------

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Иван Сеферинов, Брунко Илиев, Славия
Коментари
Казанлък Волей Марица
0:3
18:00 часа
(9:25) - (9:25) - (15:25)
Добруджа 07 Пирин
3:0
18:30 часа
(25:22) - (25:13) - (25:17)
Други новини