Боре Кьосев: Загубихме един от големите ни специалисти


Боре Кьосев: Загубихме един от големите ни специалисти
09-11-2016 15:02 | Ивайло Пампулов

Брунко Илиев до последно се бореше за благото на волейбола, казва бившият национал

 

Дни преди да навърши 71 години ни напусна една от волейболните легенди у нас  - Брунко Илиев. Бивш волейболист на Славия, впоследствие той се превръща в един от най-успешните треньори, като три пъти е начело на мъжкия национален отбор на България. Същевременно с това записва и шампионска титла на Европа с младежите през 1986 година в Пазарджик. На национално ниво има три титли, през 1999, 2000 и 2009 година. Започва като състезател на Славия и завършва кариерата си именно в Славия.


Ето какво си спомни за Брунко Илиев и какво каза за него друга легенда на българския волейбол и член на УС на БФВ - Борислав Кьосев, специално за читателите на BGvolleyball.com


"За Брунко мога да кажа всичко най-хубаво. Бил ми е треньор, определено бе човек с характер. Винаги и до последно се бореше за благото на волейбола. Никога не отказваше да разкрива волейболните си тайни на децата и на младите. Загубихме един от големите ни специалисти. Той ми бе треньор за кратко в Италия.

 

Какво съм научил? Определено, непримиримостта, която носеше. 


Какво наследство ни остави? Дълго време работеше в Славия, където изгради много млади таланти, повече от които вече национални състезатели". 


---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Борислав Кьосев, Брунко Илиев, Славия
Коментари
Казанлък Волей Марица
0:3
18:00 часа
(9:25) - (9:25) - (15:25)
Добруджа 07 Пирин
3:0
18:30 часа
(25:22) - (25:13) - (25:17)
Други новини