Николай Николов: След 10 години ще бъда милионер (Част II)


Николай Николов: След 10 години ще бъда милионер (Част II)
07-01-2017 21:00 | Мая Димитрова

Харесвам се такъв, какъвто съм, категоричен е централният блокировач

 

Във втората част от интервюто, волейболният национал Николай Николов говори пред BGvolleyball.com за семейството си и целите си след края на спортната си кариера.

 

Първата част от интервюто може да си припомниш ТУК.

 

 

От какво семейство си?

Семейството ми е съвсем обикновено, средностатистическо. Баща ми беше военен, а майка ми работеше като счетоводител преди години. Имам сестра, която е 7 години по-голяма от мен. Обичам ги страшно много, в страхотни отношения сме и връзката ни е много силна.

 

От цялата история до тук разбираме, че имате страхотно семейство. Какво беше първото нещо, с което изненада родителите си, когато започна да печелиш от волейбол?

Аз не съм им купувал кой знае какви неща и дори това искам да го натъртя, защото мисля, че трябва да се удари в главите на много хора в днешно време. Моето семейство никога не ме е тормозило да иска пари от мен. Казвам го, защото около мен има много примери и съм виждал много грозно отношение, което ме е отвращавало. Имал съм случаи, в които аз съм оставял пари вкъщи и се връщам след месеци, а те не са докоснати, а аз съм ги оставил за тях, за да съм спокоен, че те имат. И без тези пари, те пак имат. В Карнобат те живеят нормален живот със заплащането, което получават. Наистина се надявам това да влезе в главите на някои хора. Нещото, което им купих тогава бяха мобилни телефони. Тези хора го заслужават, защото те са ме направили човек. Благодарен съм им, че са ме направили такъв човек, какъвто съм. Не искам да съм по-различен от това, което съм. Харесвам се със сигурност и смятам, че са ме възпитали много добре. Не се срамувам от себе си, както и те не се срамуват от мен. Това е безценно.  Ще им бъда благодарен докато съм жив.

 

 

Когато се прибираш в Карнобат какво поръчваш на майка ти да ти сготви?

Абсолютно винаги мусака. Това е най-любимото ми ястие. На моменти имам и други изисквания, но мусаката е задължителна. Със сигурност трябва да има и скара, защото аз съм много голям фен и ценител на месото. Това е стъпка номер две.

 

А ти как се справяш в кухнята?

Мога да готвя. Не съм някакъв страшен специалист, но една мусака и аз мога да завъртя. Когато бях в Италия, понеже там успявах да намирам доста качествени продукти, си приготвях домашна храна.

 

Важно ли е жената до теб да може да готви?

Със сигурност не е най-важното нещо, но за мен е нещо, което допълнително запълва домашния уют.

 

Как си се представяш след 10 години?

Най-просто казано – милионер. За семейство не мога да кажа нищо, защото това са неща, които не зависят само от мен. Първо трябва да се намери точният човек. Иначе ако нещата, с които съм започнал да се занимавам вървят по план, а аз смятам, че така ще стане, след 10 години се виждам милионер.

 

Какво обичаш да правиш в свободното си време?

Да шофирам. Това е най-голямото ми хоби. Мога да прекарвам часове в колата си.

 

Суетен ли си?

В нормални граници. Смятам, че всеки човек трябва да бъде суетен. На кой мъж не му е приятно да види красива жена, както и обратното.

 

Кога осъзна, че си известен?

Ако трябва да съм честен, не мога да кажа, че съм осъзнал, че съм известен. За мен славата беше шок. През 2007-а година играхме Световна лига във Варна и тогава с един мой съотборник – Владо Александров излязохме да се разходим в  центъра на града. Влязохме в един магазин и едно семейство ни разпозна. Бях шокиран, защото не очаквах такова нещо. Това беше първият път, в който някой ме разпозна и затова го помня. Останах като втрещен. Не мога да кажа, че не е приятно.

 

Няма такъв човек, на когото да не му е приятно хората да

го разпознават, особено в началото , когато си по-млад.

 

С напредването на възрастта може малко да те натоварва, но не до такава степен, че да ти е неприятно. За мен най-голямото удоволствие е, когато ме разпознават деца. Това е най-безценното нещо, защото те са истински. Страхотно е, когато видиш едно дете срещу теб и то извика „Мамо, мамо, виж, това е Ники Николов”. Това е невероятно, няма по-хубаво чувство.

 

Как реагират родителите ти на твоята слава?

Когато бях по-млад майка ми си събираше изрезки от вестници, но сега мисля, че не го прави. Нормално е. Карнобат е малък град, няма кой знае колко известни хора и е нормално там да ме познават. Родителите ми са горди, няма как и да не са горди с мен, защото хората ги поздравяват за моите успехи.

 

Как минава един твой ден?

Много еднообразно. Ставам сутрин – закусвам и пия кафе, отивам на тренировка, след това обядвам, спя, пак отивам на тренировка и евентуално, ако се видя с някой приятел за вечеря и....това е.

 

Какви са следващите ти цели?

Да успявам да отделям повече време на близките ми хора, което в момента е малко трудно. На 30 години съм и вече ми минават мисли, че наближава краят на кариерата ми, затова се опитвам да си подреждам пъзела за след волейбола. Не искам да става така да спра и тогава да започна да мисля. Реално целта ми е да успявам всеки ден да слагам по още едно парче от пъзела към следващия етап от живота ми след волейбола.

 

До къде нареди пъзела?

Мога да кажа, че съм в доста начална фаза, а също така и в напреднала, но това зависи от гледната точка. Не искам да дърпам дявола за опашката, затова ще спестя подробностите.

 

А какво можеш да правиш, ако не играеш волейбол?

По принцип човек може да се занимава с много неща, стига да има желание и да е упорит. Аз съм достатъчно упорит. Може би доста хора не знаят, но тази година станах студент точно с цел да се подготвя за след волейболния ми живот. Уча в Нов Български Университет – Управление на бизнеса и предприемачеството и това са неща, които искам  да прибавя към моя пъзел, които да ми помогнат за изграждането на живота, който искам след това. 

 

 

 

ОЧАКВАЙТЕ УТРЕ ЧАСТ III НА ИНТЕРВЮТО С НИКОЛАЙ НИКОЛОВ


 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Николай Николов
Коментари
Състезания Мъже  Жени

Юноши

ст. в.

Девойки

ст. в.

Юноши

мл. в.

Девойки

мл. в.

Олимпийски игри 2012 2012 - - - -
Световно първенство 2014  2014  2013 2015  2013  
Световна лига 2016 - - -  - -
Световна купа 2015 2015 - - - -
Европейска лига  2014  2014  -  -  - -
Гран При - 2015  -

 -

 -  -
Европейско първенство 2015 2015 2014 2014 2013 2013
Световно клубно първенство 2015 2014 - -  - -
Шампионска лига 2016 2016 - - - -
Купа ЦЕВ 2016 2016 - - -  -
Купа на претендентите  2016 2016  -  -  - -
Национално първенство, България  2015/2016 2015/2016  2015/2016

2015/2016

 2014/2015  2014/2015
Купа България 2016 2016        
Студентско първенство - България 2015/2016 2015/2016 - - - -
ЛВЛ Volley Mania 2012/2013 2012/2013 - - - -
Купа на Volley Mania 2012/2013
Сериe А1, Италия 2015/2016    - - -  -
Купа Италия А1 2015/2016   - - - -

Суперлига, Русия

2014/2015   - -  - -

Купа Русия

2014/2015    -  - -  -

ПлусЛига, Полша

2013/2014   -  -  -  -
Календар
Май 2018
Други новини