Николай Николов: Никога не съм изневерявал! (Част III)


Николай Николов: Никога не съм изневерявал! (Част III)
08-01-2017 20:32 | Мая Димитрова

Трябва да търся перфектната жена, а тя не съществува, смята волейболистът 

 

В последната част на интервюто пред BGvolleyball.com волейболният национал Николай Николов е до болка откровен за личния си живот. Той говори за жените, които не са успели да задържат вниманието му и разкрива коя е най-голямата му мечта.

 

Първа част от интервюто си припомни ТУК.

 

Втора част от интервюто - ТУК.

 

 

Какво не си постигнал все още?

Едно от нещата, които не съм постигнал, а ми се иска да си имам, е мое семейство. Аз съм закърмен с домашния уют, който винаги съм имал вкъщи като съм бил дете. Виждал съм отношенията между моите родители и това винаги ме е карало да се чувствам много добре. Всеки ден се сещам за тези неща и искам и аз да създам нещо такова в моя собствен дом. Силно искам да ми се случи.

 

Имало ли е момент, в който си бил близо до това да създадеш семейство?

Не знам дали аз съм наивен или хората срещу мен много добре се прикриват, но от опита, който имам, съм виждал доста жени, които са били до мен с маски. В началото изглеждат по един начин и когато мине някакво време излиза една съвсем друга същност. Докато човекът е бил с маска може би съм се замислял, че това е човекът за мен, но е било добре, че маската е падала в точния момент. Не мога да си представя да живея с човек, с когото не се чувствам добре.

 

Искам да бъда с жена, на която да мога да разчитам и с

която мога да говоря. В днешно време това е много трудно!

 

Във връзките, които съм имал, логично в началото има един период на адаптация, на напасване на характери и когато нещо не е както трябва, го отдавам на това, че сме в начална фаза. Обаче идва един момент, в който вече сме в по-напреднала фаза и виждам, че нещата стоят по същия начин. Виждам, че няма комуникация. Аз обичам като седна с един човек да мога да си говоря весели и неангажиращи неща, но и да мога да проведа сериозен разговор. До сега, с хората, с които съм бил ми е било доста трудно да проведа сериозен разговор. С някои мога да кажа, че въобще не съм успявал. Това ми е един от големите проблеми. Ясно е, че има любов, но любовта е до време. За мен е важно след това партньорът ти да ти остане много добър приятел и човек, на когото можеш да разчиташ, който да те уважава и да знаеш, че във всеки един момент той е до теб.

 

Имало ли е момент, в който не си усещал подкрепата на жената до теб?

Да, разбира се, че е имало. Аз, ако съм усещал истинската подкрепа на жената до мен мисля, че към днешна дата може би нямаше да съм сам. Най-близкият ти човек трябва да ти е опората в живота. С този човек ти трябва да градиш семейство. Когато усещаш подкрепата на някого, трябва да я усещаш постоянно. Когато съм с някого и го подкрепям, ще го подкрепям винаги. Аз не мога да си избера един момент, в който да не го подкрепя, а за него това може да е най-важният момент.

 

Казваш, че е доста трудно да намериш човек, с когото да говориш. Как се промениха жените в последните години?

Промениха се много страшно. Мисля, че не е нужно да се обосновавам за това, което казвам. Заради това на мен винаги ми е било много по-лесно и много по-приятно да контактувам с жени, които са по-големи от мен. В момента съм на 30 години и ми е много по-приятно да съм в компанията на една 35-годишна жена, защото това е жена, която е горе-долу от предишното поколение.

 

Моята сестра ми е изключително близка

и никога не ми спестява нищо.

 

Тя е много умен, интелигентен и мъдър човек. Тя често ми казва „Брат ми, ти и мъжа ми сте едни от малкото качествени мъже, които останаха, защото сегашното поколение е сбъркано”. Също така ми казва, че ще ми бъде много трудно да намеря човека до мен, защото с годините трупам повече житейски опит и знам какво искам и какво не искам. Започвам да подбирам повече, да ставам по-претенциозен и ще трябва да търся перфектната жена, а такава не съществува.

 

Имало ли е случаи, в които си чувствал, че някоя жена е с теб заради това, че си известен?

Не! Мисля, че не бъркам. В България волейболистите сме популярни, но не сме толкова атрактивни като футболистите. Най-малкото от финансова гледна точка. Жените, които искат да се покажат с футболист, волейболист или какъвто и да е друг спортист, знаят всички. Просто стрелят по мишената.

 

Какви жени могат да привлекат вниманието ти?

Нямам определен тип жена. Като бях по-малък се наемах да давам параметри, но вече не.

 

Какво се промени?

Промени се това, че просто искам стойностен човек. Човек, който си тежи на мястото, но не с килограмите, а с поведението и държанието (смее се).

 

Мислиш ли, че ще го откриеш?

Ако кажа „да”, ще съм прекалено оптимистичен, ако кажа „не” - ще съм прекалено песимистичен. Мога да кажа, че се надявам. Иска ми се да намеря този човек.

 

Преди време каза, че с бориш до край за всичко. Има ли нещо, от което си се отказал преди да стигнеш до финала?

Нещо, което съм искал истински - не. Няма нещо, от което съм се отказал. Щом съм се отказал от жените в живота ми до момента, значи не съм ги искал толкова. Съзнавал съм, че не заслужаават. Колкото и нескромно да звучи, аз знам как да се държа с една жена. Смятам, че поведението ми спрямо една жена не е никак лошо и просто, когато видя, че не се отговаря подобаващо от другата страна, не виждам смисъла да правя каквото и да е, защото това е губене на време.

 

Винаги си бил определян като плейбой. Това пречеше ли на връзките ти?

Плейбой може би съм бил, когато бях на 20 години, сега вече съм плеймен (смее се). Тези, които ме сочат за такъв да знаят вече, да се поправят и те. Имал съм момент, в който това ми пречеше. Нося си кръста, който ми е сложен. Няма как да го променя. Като те нарочат за черна овца, каквото и да направиш, си оставаш черна овца. За мен плейбой означава бройкаджия. Мъж, който обича често да си сменя жените. На мен това не ми е било практика и не е било нещо, което съм правил. Когато бях на 18-19 години играхме Купата на България в зала „Универсиада”. Тогава бяха направили някаква класация „Мис и Мистър Купа” и аз спечелих „Мистър Купа”. От тогава започнаха такива подхвърляния, че съм плейбой. Лепнат ли ти етикета, няма какво да направиш.

 

Какво виждаш, когато се погледнеш в огледалото?

Виждам това, което искам да видя. Виждам един достоен човек, който е чист пред себе си. Да, най-вероятно съм бъркал за някои неща, но като цяло в живота си, смятам, че постъпките ми дори наранявщи някого в дадени моменти са били и щадящи. Понякога истината може да боли много силно, но е по-добре да я чуеш, да те заболи за момента и тази болка да отмине след няколко дни, отколкото да причиняваш болка по друг начин на някого в продължение на много дълго време. Смятам, че винаги съм бил коректен с хората до и около мен.

 

Когато не харесвам някого, нямам притеснения да

отида и да му кажа в лицето „Не ми харесваш”.

 

Така смятам, че трябва да се прави, без значение дали говорим за приятелство, за професионални отношения или за любов. Мога да кажа за любовта. Когато съм усещал, че нямам чувства към някого или чувствата ми вече не са такива, каквито са били в началото или когато съм осъзнал, че с този човек нямам бъдеще, сядам и говоря. Не говоря, за да му замажа очите, а с аргументи и факти, че ние нямаме бъдеще и няма смисъл да се залъгваме. Аз знам, че в момента наранявам човека. Предпочитам да му ударя един силен шамар днес, болка, която ще отшуми след няколко дни, отколкото всеки ден да му удрям по-леки шамари. По същия начин съм процедирал и с приятели, които са ме разочаровали и съм си прекратявал приятелствата с тях. Винаги съм бил такъв и така искам да се отнасят и с мен.

 

 

Имало ли е жена, която се е държала така с теб?

Не. Според мен тях ги е страх да получат нещо такова насреща и затова не могат да го направят. Каквото искаш да получиш, това и правиш. Човек, който не може да дойде и да ти каже истината в очите, е човек, който не я очаква от другата страна. Ако ти му я кажеш, е много вероятно той да не те разбере.

 

Изневерявал ли си?

Никога!

 

А на теб изневерявали ли са ти?

Мисля, че да. Дори съм сигурен.

 

Трудно ли го преживя?

Не, защото разбрах, че е човек, който не си заслужава.

 

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Николай Николов
Коментари
Състезания Мъже  Жени

Юноши

ст. в.

Девойки

ст. в.

Юноши

мл. в.

Девойки

мл. в.

Олимпийски игри 2012 2012 - - - -
Световно първенство 2014  2014  2013 2015  2013  
Световна лига 2016 - - -  - -
Световна купа 2015 2015 - - - -
Европейска лига  2014  2014  -  -  - -
Гран При - 2015  -

 -

 -  -
Европейско първенство 2015 2015 2014 2014 2013 2013
Световно клубно първенство 2015 2014 - -  - -
Шампионска лига 2016 2016 - - - -
Купа ЦЕВ 2016 2016 - - -  -
Купа на претендентите  2016 2016  -  -  - -
Национално първенство, България  2015/2016 2015/2016  2015/2016

2015/2016

 2014/2015  2014/2015
Купа България 2016 2016        
Студентско първенство - България 2015/2016 2015/2016 - - - -
ЛВЛ Volley Mania 2012/2013 2012/2013 - - - -
Купа на Volley Mania 2012/2013
Сериe А1, Италия 2015/2016    - - -  -
Купа Италия А1 2015/2016   - - - -

Суперлига, Русия

2014/2015   - -  - -

Купа Русия

2014/2015    -  - -  -

ПлусЛига, Полша

2013/2014   -  -  -  -
Календар
Април 2018
Други новини