Зимният волейбол се приближава до България


Зимният волейбол се приближава до България
Снимка: cev.lu
02-03-2017 19:41 | Николай Марков

Страни като Грузия и Сърбия изпратиха свои двойки и изпревариха страната ни във въвеждането на новия спорт

 

В ски-курорта Улудаг край Бурса днес започна третият за сезона турнир от Европейската верига по зимен волейбол на ЦЕВ и това е географски най-близката точка до България, където атрактивният нов спорт вече достига в светкавичното си разпространение. Въпреки това и въпреки че турската федерация предлага най-изгодните финансови условия и най-големия награден фонд измежду всички спирки от веригата, български двойки не се регистрираха за участие.

 

В това отношение страни като Грузия и Сърбия изпревариха България и техни двойки се очаква да дебютират на снега в основната схема утре. Само преди две седмици, също на турнир в Турция, освен страната домакин, дебюта си в Европейската верига по зимен волейбол – и при мъжете, и при жените, направи и Румъния, като дамската двойка на северната ни съседка - Адриана-Мариа Матей & Бята Вайда [на снимката в зелено], дори спечели първото място и златните медали.

 

Все пак, българско участие на турнира край Бурса има и то е от страна на делегата на ЦЕВ Тошо Стоянов.

 

Днес следобед осем турски тандема се пуснаха в квалификационния турнир при мъжете в Улудаг и два от тях - Мерт Курт & Мехмет Чъвгън и Емирхан Улуташ & Хасан Йълдъръм, извоюваха правото да се присъединят към основната схема от 12 отбора, между които две двойки от Сърбия, по една от Румъния, Русия, Словакия и Украйна и останалите – от страната домакин.

 

При жените не се наложиха квалификации, като в основната схема ще участват девет двойки – пет от Турция, две от Русия и по една от Грузия и Румъния.

 

 

 

 

 

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Европейска верига зимен волейбол 2017, зимен волейбол, snow volleyball, Тошо Стоянов, Адриана-Мариа Матей, Бята Вайда, Мерт Курт, Мехмет Чъвгън, Емирхан Улуташ, Хасан Йълдъръм
Коментари
Други новини