За първи път МОК говори за зимен волейбол! [видео]


За първи път МОК говори за зимен волейбол! [видео]
05-03-2017 22:58 | Николай Марков

 

Новият спорт бе представен с видеоклип по Олимпийския канал на Международния олимпийски комитет

 

Олимпийският канал на Международния олимпийски комитет пусна видеоклип, с който представя зимния волейбол пред своите зрители. Така за първи път МОК официално говори за новата волейболна дисциплина и на практика я признава като спорт.

 

Клипът е озаглавен “ПРЕДСТАВЯМЕ... ЗИМНИЯ ВОЛЕЙБОЛ”, а в подзаглавието му се казва “Местенето от плажовете към планинските писти вече започна в Европа, а сега планът е този спорт да стане глобален.”

 

“Това е супер важно за нас!”, каза пред BGvolleyball.com Мартин Казвурм, aвстриецът, чиято компания започна всичко през 2008 година и до ден днешен е най-активният промоутър на зимния волейбол. “Без съмнение, международната волейболна общност като цяло вижда бъдещето на нашата дисциплина като зимен олимпийски спорт, но за първи път самият МОК изпраща подобен сигнал.”

 

С удивителна картина от различни турнири по зимен волейбол и летни плажни ритми като фон, видеоклипът разкрива новия спорт в цялата му красота. “Когато плажният волейбол се мести от морското равнище на равнището на ски-курортите! Представяме зимния волейбол...”, говорят надписите на екрана. “С вече установена Европейска верига, плановете са зимният спорт да се разпространи към Азия, Аржентина и Съединените щати. Замяната на пясъка със сняг води до нови предизвикателства. По-редкият въздух подлага на тест издръжливостта. В същото време се отскача по-лесно от компактния сняг, с което високият ръст вече не дава чак толкова голямо предимство. И, разбира се,... е студено!”.

 

Гледай видеоклипа на OlympicChannel.com.

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Зимен волейбол, Европейска верига зимен волейбол 2017, snow volleyball, МОК, Международен олимпийски комитет
Коментари
Други новини