Кубинският дявол и неговите забивки (Видео)


 Кубинският дявол и неговите забивки (Видео)
12-03-2017 21:15 | Малинка Димитрова

Едно изпълнение, което ще ви върне назад във времето 

 

Говори ли ви нещо името Жоел Чарлс Деспен? 

 

Кубинският диагонал се състезава до 36-тата си година, с кратки прекъсвания. В биографията му влизат отбори от ранга на Ираклис (Солун), както и италианските Катания и Рома Волей. Защитава цветовете на родината си в продължение на 12 години (1984-1996), има 350 мача с националната фланелка. За този период Жоел спечелва множество медали - от световни първенства до панамериканските игри. 

 

От доста години кубинецът живее в Италия и се изявява като треньор в различни волейболни клубове, понастоящем във Фрозиноне.  

 

Във видеото по-долу може да си припомните златни моменти от двубой между националния тим на Куба и СССР преди около 30 години. От тогава е и прякорът му "Ел Диабло" (от испански - "Дяволът") - напълно заслужен, ако се позовем на всички играли срещу него. А и забивките говорят достатъчно красноречиво... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: волейбол, Жоел Деспен
Коментари
Други новини