Най-зрелищните разигравания на снега в швейцарските Алпи [видео]


Най-зрелищните разигравания на снега в швейцарските Алпи [видео]
Анна Досталова прави чудеса от храброст в защита [снимки: snowvolleyball.com]
16-03-2017 22:01 | Николай Марков

Виж как се бориха за оцеляване при мачбол в мъжкия и женския финал в Дизентис

 

Невероятно зрелищни разигравания се получиха при мачбол и в двата финала на турнира в Швейцария от Европейската верига по зимен волейбол – и при жените, и при мъжете. Борещите се за оцеляване чехкини Анна Досталова & Михаела Кноблохова и швейцарци Рафаел Цургилген & Томас Хелблинг сториха чудеса от храброст на снежния корт в курортното селце Дизентис и останаха в борбата, но с това само отложиха крайния успех за техните противници – представителите на страната-домакин Ким Хубер & Карин Курцбайн при жените и Андреас Качен & Тимон Халауер при мъжете, които в крайна сметка все пак затвориха финалните двубои в своя полза и триумфираха като шампиони.

 

Тези уникални разигравания обаче бяха запечатани на видео и ще останат в историята на атрактивния млад зимен спорт за утешение на подгласниците. Гледай:

 

 

 

Следващият турнир от Европейската верига е този уикенд в Словения. Двойки от девет различни държави ще вземат участие на кортовете в Кранска гора, което е нов рекорд за един турнир, откакто веригата се провежда официално под егидата на европейската волейболна конфедерация ЦЕВ.

 

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Европейска верига зимен волейбол 2017, зимен волейбол, snow volleyball, Анна Досталова, Михаела Кноблохова, Рафаел Цургилген, Томас Хелблинг, Андреас Качен, Тимон Халауер, Ким Хубер, Карин Курцбайн
Коментари
Други новини