Латвийки със злато на снега още при дебюта на страната в Европейската верига (Видео)


Латвийки със злато на снега още при дебюта на страната в Европейската верига (Видео)
Снимка: BGvolleyball.com
03-04-2017 15:57 | Николай Марков

 

Марта Озолиня & Йекатерина Степанова играха зимен волейбол за първи път, но това не им попречи да спечелят турнира в Лихтенщайн

 

С феноменален успех се поздравиха латвийките Марта Озолиня & Йекатерина Степанова в турнира от Европейската верига по зимен волейбол, който се проведе този уикенд в Лихтенщайн. В живописното алпийско селце Малбун те грабнаха златото в женската надпревара, въпреки че това бе първото им състезание по този нов спорт. Това бе и историческо първо участие изобщо за Латвия във веригата.

 

Още във втория си мач на лихтенщайнския сняг Озолиня & Степанова поднесоха голяма изненада, побеждавайки с 2:1 (9:11, 12:10, 11:7) водачките в европейската ранглиста Анна Досталова & Михаела Кноблохова от Чехия. Още в този момент двете латвийки вече бяха убедени и в крайния успех и направиха заявка за златните медали:

 

 

Наистина тези две двойки се срещнаха и в големия финал, като Озолиня & Степанова отново излязоха като победителки. Кноблохова бе обичайно силна на блокада, а Досталова не пестеше атрактивните си изяви в защита, но двете допуснаха и много непредизвикани грешки. Така след много силна игра и от своя страна латвийският тандем стигна до успеха след 3:1 (7:11, 11:5, 11:5, 11:6) и ликува с титлата.

 

“Беше ни много трудно на снега”, признаха двете пред BGvolleyball.com веднага след победата си във финала. “С всеки изминал мач започвахме да свикваме и да ставаме по-добри.”

 

Приключението зимен волейбол явно се хареса на Марта и Йекатерина и те вече се замислят дали да не се регистрират за участие и в предстоящия последен турнир от Европейската верига за сезона – от 7 до 9 април в Кронплац (Италия).

 

 

 

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Зимен волейбол, snow volleyball, Европейска верига зимен волейбол 2017, Марта Озолиня, Йекатерина Степанова, Анна Досталова, Михаела Кноблохова
Коментари
Други новини