За Петър Кънев, Иван Тодоров и клонинга на Краси Илиев


За Петър Кънев, Иван Тодоров и клонинга на Краси Илиев
Петър Кънев бе начело на НВЛ-жени преди да бъде изваден от УС на БФВ. Решение, което обаче няма как да бъде легитимирано
25-04-2017 17:01 | Ивайло Пампулов

Като служебен премиер Огнян Герджиков бе длъжен да подаде предизвестие за напускане на БФВ

 

 

Ако сте разглеждали наскоро официалния сайт на Българската федерация по волейбол (БФВ), няма как да не ви е направила впечатление любопитна подробност. В Управителния съвет фигурират все още Петър Кънев в ролята си на Първи вицепрезидент и Иван Тодоров като Вицепрезидент, въпреки че двамата бяха изключени от централата след Управителен съвет в Казанлък през 2016 г. И липсват имената на приетите тогава членове Васил Аргиров и Красимир Илиев. 


В същото време в УС на федерацията присъства проф. Огнян Герджиков, който през последните три месеца е служебен министър-председател. Възможно ли е това? Проверка на BGvolleyball.com установи, че при такива обстоятелства (влизане в управлението на страната), представителят на сдружение с нестопанска цел (каквато е БФВ) е длъжен да подаде в писмен вид предизвестие за напускане, или казано по друг начин - да депозира оставката си. От там насетне на ход е Управителният съвет, който трябва да се събере и да прецени приема или не мотивите за предизвестието. И дори УС да не се е произнесъл по казуса, ако писменото предизвестие е налично, то законовият ред е спазен и няма проблеми. 


Колкото до структурата на Управителния съвет на БФВ, там проблемите са по-сериозни, тъй като няма как новият състав на ръководството да бъде вписан в съда. И поради тази причина на официалния сайт на централата се визуализира Управителния съвет, избран на Общо събрание на БФВ в Пловдив на 3 октомври 2015 г.

 
Кашата става пълна обаче, защото и този УС не е вписан в съда, след като непосредствено след избора му три клуба (Марек Юнион-Ивкони, Черно море и ВК Щръклево) обжалваха. 

 

Така легитимен и отговарящ на всички закони в държавата е Управителният съвет от 2012 г., в който фигурира Красимир Илиев. И тъй като президентът на Черно море на практика не е излизал от ръководния орган на БФВ, то се появява друг проблем. Преди година, след заседанието в Казанлък бе обявено връщането на Илиев и избирането на Васил Аргиров в УС на мястото на натирените Кънев и Тодоров. Но тъй като Краси Илиев винаги си е бил част от легитимния УС, то той няма как да бъде върнат... освен ако от БФВ не са намерили някой негов клонинг. Така се получава ситуацията, че са извадени двама членове и се назначава само 1, а бройката, гласувана от ОС трябва да бъде 25. 


В крайна сметка, решенията от УС и ОС в Казанлък от 2016 г. няма как да бъдат входирани, така както и тези от ОС в Пловдив в Пловдив през 2015 г. Затова легитимен е УС от 2012 г. (въпреки че това не се вижда на официалния сайт на централата), а в него активни членове са Петър Кънев и Иван Тодоров. 


Повече за сложния и заплетен казус с Управителните съвети на Българска федерация по волейбол, си припомнете ТУК.

 

И това е само една част от гафовете на хората, ръководещи волейбола у нас. Последният, от които начинът, по който бе принуден да си тръгне от федерацията Владимир Николов. Някак си остана встрани и фактът, че на мачовете от финалната серия за титлата при мъжете отсъстваха хора от ръководството. Безумният регламент да се играе само за титлата също е част от гафовете. И още, и още... Край нямат!


---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: БФВ, Красимир Илиев, Петър Кънев, Иван Тодоров
Коментари
Други новини