Започнахме да се радваме предимно след квалификации...


Започнахме да се радваме предимно след квалификации...
Младите национали до 17 години спечелиха категорично квалификацията в София, но дано имат поводи за повече радост след самото европейско..
25-04-2017 16:01 | Ивайло Пампулов

Сверяваме си часовниците на финалите и виждаме, че изоставаме от Унгария и Белгия

 

България класира своите национални отбори във всички възможни европейски първенства през 2017 г. Това бе отчетено като сериозен успех от Българска федерация по волейбол.

 
Явно положението е такова, че трябва да се радваме вече на спечелени квалификации, а не на медали от континентални първенства. Тъй че свиквайте. Но за страна с традиции във волейбола като България това означава само едно: криза.

 

На Европейското първенство за девойки младша (U18) българският отбор остана извън осмицата след само две победи, а на шампионата за юноши младша (U19), който се играе в момента, младите национали са вече с три загуби от три мача (Италия, Унгария и Белгия) и само 2 спечелени точки. 

 

През лятото предстоят още две европейски първенства - за юноши до 17 години, за което България се класира след успешно спечелена квалификация и за девойки до 16 години, на което страната ни е домакин. 


Цикълът от европейски през 2017 г. се затваря с шампионатите за мъже и жени през есента. За волейболистките предстои поредното европейско изпитание след разочарованията от последните няколко години, а за мъжете - защита на четвъртото място, спечелено в София преди две години. 


Напоследък се радваме много, когато някой национален отбор спечели своята квалификация, но това всъщност трябва да е даденост и място извън топ 4 на Стария континент да не се смята за успех, а да даде поводи за размисъл. Най-малкото, защото България винаги е била фактор в европейския и световен волейбол, но в последно време сме фактор само по квалификациите. А на финалите си сверяваме часовниците с останалите държави и виждаме, че изоставаме дори от нетолкова волейболни нации като Унгария и Белгия. 


И за да се спре това изоставане трябва да се преосмисли цялостно подготовката на националните състезатели. Само с 2-3 седмици преди първенството няма как да стане. Освен ако целта не е да се превърнем в майсторите на квалификациите. 


---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: България национален отбор волейбол девойки младша възраст, България национален отбор волейбол юноши младша възраст, България национален отбор волейбол юноши до 17 години
Коментари
Други новини