ВК Левски София със своя зала до две години


ВК Левски София със своя зала до две години
09-11-2017 17:45 | Ани Колева

 

Волейболен клуб Левски София ще има свой дом. До края на 2019 година „сините“ ще се радват на нова зала, която ще носи името „Левски Арена“. Спортното съоръжение ще бъде изградено в покрайнините на Витоша, като в него ще тренират и домакинстват всички волейболни селекции на клуба.

 

Проектът „Левски Арена“ е част от етап II от реализацията на многофункционалния комплекс Garitage Park, който се намира в кв. Малинова долина и вече е в процес на е в процес на строителство.

Капацитетът на залата ще бъде 1700 зрители, а съоръжението ще отговаря на всички изисквания на европейската конфедерация за провеждане на мачове от най-престижния европейски турнир - Шампионска лига.

 

 

 

Инвестицията в "Левски Арена" възлиза на 5 милиона лeва. Проектното решение на залата предлага идеята за цялостен многофункционален спортен комплекс, в който са обособени няколко основни блока, основна спортна зала, спортно-тренировъчен блок, зрителска част и паркинг.

 

Съоръжението ще включва и конферентна зала, технически и складови помещения, пресцентър, микс зона (зона за журналисти и спортисти), каси, охрана, кафене и т.н.

 

“Развълнувани сме, че най-накрая ще разполагаме със собствена база и то изпълнена по безупречен начин. Развълнувани сме, че най-накрая ще разполагаме със собствена база и то изпълнена по безупречен начин. Вярвам, че ще така ще привлечем все повече привърженици и практикуващи този спорт”, сподели Владимир Николов, президент и старши треньор на клуба.

 

Феновете, които ще подкрепят ВК Левски София по време на мачовете, ще имат възможност за лесно придвижване до залата, тъй като локацията на Gаritage Park е много добре обслужвана с пътна инфраструктура, има много добра връзка с автобусен транспорт и метро.

 

Фотогалерия от събитието вижте тук.


 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Левски София, Владимир Николов, Давид Давидов, зала Левски Арена
Коментари
Марица Перун
3:0
18:00 часа
(25:5) - (25:4) - (25:15)
Други новини