И победителят в Мистър BGvolleyball.com 2017 е...


И победителят в Мистър BGvolleyball.com 2017 е...
21-11-2017 13:30 | Малинка Димитрова

 

Името на големия победител в единствения по рода си конкурс в родния волейбол за Мистър BGvolleyball.com 2017 вече е известно и това е Димитър Калчев. 

 

Носителят на короната бе избран след три етапа, в които стартираха 12 волейболисти. В този период екипът ни зададе различни въпроси, които разкриват същността им, а в други трябваше да разсъждават, и да проявят и фантазия. Претендентите дори влязоха в ролята на поети, като някои от тях писаха четиристишия, за да изявят своята личност.  

 

По време на конкурса станаха интересни обрати - лидерът в първия кръг Алекс Грозданов сдаде лидерството във втория етап на Димитър Калчев, който бе на върха от самото начало и на финалната фаза  и събра най-голям читателски вот. 

 

Dimitar_Kalchev

 

Третият Мистър BGvolleyball.com 2017 Димитър Калчев е на 21 години, висок 192 сантиметра, играе на поста посрещач в колежанското първенство на САЩ. Тренира волейбол от 13-годишен, а в момента учи финанси и балансира между университета, спорта и работата. 

 

Преди няколко месеца Митко бе удостоен с най-високото отличие на Калифорнийския държавен университет Нортридж (CSUN) "Спортист на годината", след като направи много силен сезон с екипа на "матадорите". Участва и в младежкия национален отбор по плажен волейбол на България, а през лятото заедно с партньора си Георги Стоянов грабна златните медали на Балканиадата по плажен волейбол за девойки и младежи до 22 години. Най-красивият волейболист на България направи много добри участия и в редица национални турнири, в тандем с Николай Колев, с който организираха и няколко благотворителни инициативи.  

 

Подгласник на Димитър Калчев е Дейвид Кръстев, който завърши на второ място. Дейвид е на 18 години, висок е 200 сантиметра, като се изявява на поста диагонал във ВК Пирин (Разлог). Занимава се с волейбол от 14-годишен, а преди това тренира спортна гимнастика. 

 

 

d_krustev_09

 

На трета позиция се класира Алекс Грозданов - на 19 години, висок 206 сантиметра, играе на поста център. Волейболистът е състезател на Калцедония (Верона), като се подвизава в Суперлигата на Италия. Бивш състезател на Добруджа 07 и Левски. 

 

a_grozdanov

 

 

Финалната петица се допълва от състезателят на Добруджа 07 Жулиен Георгиев. Заелият четвърто място Георгиев играе на поста диагонал. Той е на 22 години, висок 200 сантиметра и притежава разностранни умения. 

 

julien

 

На пето място сред финалистите завърши разпределителят на Тетевен Волей Христо Петков. Христо е на 23 години, висок 193 сантиметра. Юноша е на ЦСКА (София), а като професионален състезател започва пътя си в тима от родния си град - Ботев (Луковит). 

 

h_petkov_2017

 

 

 Мистър BGvolleyball.com 2017 ще бъде награден на специална церемония, мястото и часа на която ще бъдат допълнително обявени. Подгласниците и останалите финалисти са поканени на събитието.  

 

Благодарим на всички читатели на BGvolleyball.com, които за пореден път взеха отношение към красотата на българския волейбол и дадоха своя глас във всички етапи на конкурса! 

 

 

 

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Мистър BGvolleyball.com 2017
Коментари
Други новини