Тони Зетова: Не се главозамайвам от този успех


Тони Зетова: Не се главозамайвам от този успех
19-12-2017 17:43 | Ани Колева

 

Националният отбор по волейбол на България за жени до 23 години, който спечели бронзовите отличия на Световното първенство в Словения, бе удостоен със спортен „Икар“ за Отбор №1 на 2017 година. Треньор на младите ни националки е Антонина Зетова, а ето какво каза тя в интервю за BGvolleyball.com след церемонията по награждаването.

 

Спечелихте спортен „Икар“ за Отбор на годината. Като треньор на тези момичета, удовлетворена ли си от този приз?

Въпреки голямата конкуренция, комисията оцени нашето постижение, което е един от най-големите успехи в женския ни волейбол. Много сме развълнувани и много се радваме, защото това е много престижна награда. Призът е признателност за нашите усилия. За нас от една страна това е много престижна награда, но в същото време е и голяма отговорност. Защото тя трябва да се защитава и много се надявам да имаме шанс да повторим успеха.

 

Ще успеем ли и как виждаш бъдещето в женския ни волейбол?

Винаги съм казвала, че от години сме нямали толкова класен женски отбор. Състав, който има реалния капацитет да постигне много големи неща. Така че се надявам най-сетне да започнат да се постигат успехи.

 

Всички момичета уважиха церемонията, представихте се наистина като един отбор..

Да, всички без Силвана Чаушева, която не можа. Дори капитанката Гергана Димитрова успя да се върне от Швейцария, което е страхотно. Много се радвам от присъствието на всички и особено за Гери, защото тя не можа да участва във всички празненства след спечелването на медала.

 

 

Изпращаш ли една успешна 2017 година?

Естествено, да. За мен е голямо удовлетворение. Аз не се главозамайвам от този успех, все пак съм човек, който има много успехи. Знам, че зад всеки един стои много работа, много вяра и изграждането на силен колектив. Но както можеш да постигнеш успех, така на другата година той  може да не дойде поради ред причини. Всичко това е мимолетно и не се залъгвам. Но лично за мен, като треньор, който тепърва прохожда в тази професия, това е един добър индикатор за  начина по който работя.

 

Какво си пожелаваш за 2018 година?

Пожелавам си да имам късмет. Може би това е най-важното. Също така да съм щастлива, защото щастливият човек има всичко, той е здрав, удовлетворен, той е влюбен, работоспособен – всичко това включва думата „щастие“.
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Антонина Зетова, България национален отбор волейбол жени до 23 години
Коментари
Други новини