Димитър Калчев пред BGvolleyball.com: Не спирам да се уча, имам още цели


Димитър Калчев пред BGvolleyball.com: Не спирам да се уча, имам още цели
21-12-2017 11:00 | Малинка Димитрова


Асът ни в американското колежанско първенство Димитър Калчев, носител на титлата Мистър BGvolleyball.comпродължава да трупа отличия в колекцията си. Волейболистът получи поредно признание за постиженията си, като бе награден за Спортист на годината в родния си град Кърджали. Митко даде специално интервю за BGvolleyball.com, в което споделя емоциите около приза и прави равносметка за постигнатото през годината. 

 

Ето какво още ни разкри той: 

 

 

Печелиш четвърто отличие за 2017 г. - първо стана Спортист на годината на университета ти, след това стана балкански шампион, после Мистър Волейбол, сега и първенец на родния ти град. Как се чувстваш, изпращайки толкова успешна година?

 

Беше интересна година и имаше много позитивни и негативни неща, свързани с нея. Не се заблуждавам, че съм постигнал нещо кой знае какво. Имам още безброй цели в главата си и всеки ден си ги напомням и продължавам да се уча и развивам като състезател. Благодарен съм на всички хора, които са ме подкрепяли през цялото време. 

 

 

Очакваше ли да се наложиш толкова категорично над конкуренцията?

 

Абсолютно. След Мистър BGvolleyball.com и наградата на университета разбрах колко много хора ме подкрепят и веднага след като видях, че съм номиниран, си казах - хайде, още една към колекцията.

 

 

Какво означава за теб наградата?

 

Преди 4 години бях номиниран за същата награда и тогава завърших на пето място, като тогава може би имах по-впечатляващи постижения. Знаех си, че един ден и това ще се случи - така и стана. Приятно е да получиш наградата за Спортист на годината в града, от който си тръгнал.

 

k_s_skopije

 

Кой приз до момента е най-ценен за теб?

 

Определено балканското злато с Жоро (бел.ред. Георги Стоянов). Другите са просто титли, които спечелих благодарение на тези, които гласуваха за мен. Интересното за Балканиадата е, че след Европейското, с партньора ми нямахме и един ден тренировки заедно, преди да заминем за Скопие. Първата Балканиада, на която играх, беше под 21 години, а аз бях още на 15 и всички ни натупаха набързо. Тогава изобщо не си представях, че ще дойде моментът, в който аз ще се окича със златото в такова състезание, но ето, че дойде. 


 

Има ли нещо, което не си постигнал през 2017 г.? Какво си пожелаваш за следващата година?

 

Безброй неща не съм постигнал през 2017 г. Не направихме впечатляващи класирания с отбора ми тук, нито пък на европейското първенство в Австрия. Не можах да стана републикански шампион по плажен волейбол, а играх два финала. Натрупвам опит, вземам си уроците и рано или късно, резултатите ще дойдат. Когато имаш една-единствена цел, всичко става по-лесно и успехът е неизбежен.

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Димитър Калчев, Спортист на годината 2017 Кърджали
Коментари
Други новини