Николай Учиков: Националният отбор не е затворена страница


Николай Учиков: Националният отбор не е затворена страница
20-12-2017 19:18

 

След години в странство, Николай Учиков отново ще играе волейбол в България. На този етап е част от селекцията на Нефтохимик 2010 (Бургас). През последните два сезона подсилваше бургаския тим за финалите в турнира за Купата на България и помогна за трофея през миналата година. От началото на този сезон диагоналът имаше проблеми в своя тим UPCN (Сан Хуан) в Аржентина. Именно това направи завръщането му възможно.

 

"Имахме някакви неразбирателства и проблеми. Случиха се по-особени неща. Седнахме да говорим с президента и мениджъра и решихме, че в тази ситуация по-добре да се разделим като приятели вместо да има някакви неща, които не се получават".

 

"Аз се разделих като приятел с тях. Няма драма, няма нищо за спекулиране. Всичко е наред".

 

Волейболистът обаче не бърза да прави дългосрочни планове, свързани с Нефтохимик.

 

"На този етап предпочетох да съм тук. Имам варианти за чужбина. Водя разговори с няколко отбора. Не съм решил нищо. Реших, че е добре да тренирам тук с отбора. Чувствам се добре дошъл в Нефтохимик и затова дойдох".

 

"Ще видим занапред какво ще се случи. Може да остана и до края на сезона."

 

"Нивото на отбора и това на първенството като цяло е доста добро. Българите играят добре, има и момчета от други страни. Дано това във времето да продължи като развитие и да не се връщаме назад".

 

Учиков не крие, че е готов отново да играе и за националния отбор, ако бъде повикан от Пламен Константинов.

 

"Националният отбор не е затворена страница. Има моменти, когато човек като мен има причини да е там или да не е там. Така се случи и на европейското преди 2 години."

 

За Учиков и Нефтохимик последният мач за годината е срещу Хебър. Волейболистът от Пазарджик очаква с нетърпение сблъсъка с отбора от родния си град.

 

"Познавам хората, които са в Пазарджик и се радвам, че това нещо се случва. Добре е, че в такива градове се правят хубави неща. Това са места, които винаги са раждали добри волейболисти. В последните години беше забравено. Сега някой се е сетил и се опитва да прави нещо макар времената да са трудни. Това е хубаво за волейбола".

 

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Николай Учиков, Нефтохимик 2010
Коментари
Други новини