Гергана Димитрова: Изпращам най-добрата си година досега


Гергана Димитрова: Изпращам най-добрата си година досега
Капитанката на жените до 23 години Гергана Димитрова изпраща най-добрата година в кариерата си. Снимка: BGvolleyball.com
22-12-2017 11:01 | Ани Колева

 

Националният тим по волейбол на България за жени до 23 години бе удостоен със спортен „Икар“ за Отбор №1 на годината на специална церемония на годишните награди на Фондация "Български спорт". Специално от Швейцария за награждаването се завърна капитанката на тима Гергана Димитрова. Ето какво каза младата ни националка в специално интервю за BGvolleyball.com за наградата, изминалата година и предстоящите празници.

 

Получихте спортен „Икар“ за Отбор №1 на годината, а с това и национално признание, удовлетворена ли си?

Честно казано още не мога да осъзная колко голям успех постигнахме. А наградата е престижна за нас. Благодаря на Фондация „Български спорт“, защото по-хубаво от това да си бронзов медалист, е само да бъде оценен подобаващо труда ти.

 

Завърна се специално от Швейцария за награждаването, как реагираха в клуба за тази награда?

Всички се радваха и ме поздравиха. А президентът на Волеро ме пусна да се прибера за два дена. Дори ще го обявят и на официалния сайт, все пак тяхна състезателка е с бронзов медал от световно и награда спортен „Икар“.

 

 

Как продължава твоята програма, имате ли почивка за Коледа, Нова година?

Тази година декември е много благоприятен за мен. Ще успея да присъствам на всички празници - Бъдни вечер, Коледа и Нова година. На три път ще се връщам до България. Не мога да мечтая за по-хубаво стечение на обстоятелствата.

 

Това рядко се случва на един състезател, който играе в чужбина?

Така е наистина. Малко повече пътуваме, но пък си заслужава, ще бъда на родна земя за всички празници. Щом е за България винаги мога да пътувам.

 

Смяташ ли че изпращаш една успешна 2017 година?

Изпращам най-успешната си година досега в моята кариера. Но надявам се 2018 година да е още по-успешна.

 

 

Как оценяваш смяната на клубната си принадлежност от Франция в Швейцария?

Не мога да кажа съжалявам за Франция, мога да кажа единствено съжалявам за ВК Кан. Защото това е един изключителен град и отбор. Не може да се опише с думи, трябва да се отиде там и да го изживееш. Бях две години в Кан и малко, или много си оказа влияние върху мен. Естествено, че ми липсва, но от друга страна Швейцария е доста красива страна. Цюрих е да кажем малко по-скучен град, но  също красив а пък и все съм там да играя волейбол, не да се забавлявам.

 

Като сравниш двете първенства?

Първенството в Швейцария е една идея по-слабо от френското. Тази година във Волеро направиха по-млад отбор и съвсем млада генерация и  допуснахме три загуби в първенството.

 

Как възприеха това швейцарците?

 Седемнадесет години нямаха нито една загуба. но със сигурност за знаели какъв риск са поели. Защото отборът е коренно сменен. Но го приеха. Продължаваме да се борим и целта е спечелване на Купа и титла. Шампионска лига е  малко по-настрана.

 

geri_mira_volero

 

През този сезон Гергана Димитрова и Мира Тодорова са съотборнички в швейцарския Волеро (Цюрих)

 

Какво значи по-настрана?

Не са поставени цели в Шампионската лига, засега задачата е излизане от груповата фаза.

 

Ти лично какво си пожелаваш за 2018 година?

Да съм жива и здрава, не мога да искам повече. Всичко друго го имам. Не само за мен, но и хората около мен.

 

Предстоят доста предизвикателства пред теб за 2018 година, включително и Световно първенство?

Нека първо да изпратим 2017 година и след това ще мислим за 2018 година.

 

Къде ще караш Коледа и Нова година?

В София. Коледа със семейството ми. А нова година ще се събираме по-голямата част от отбора, с който спечелихме бронзовите отличия и с приятеля ми Златко Кьосев.
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Гергана Димитрова, България национален отбор волейбол жени до 23 години
Коментари
Други новини