Теди Салпаров: Сливането на Левски и Лукойл е добра идея


Теди Салпаров: Сливането на Левски и Лукойл е добра идея
05-01-2018 15:01 | Мая Димитрова

Сливането на баскетболните Левски 2014 и Лукойл Академик предизвика сериозни дискусии. От BGvolleyball.com  потърсихме спортния директор на волейболния Нефтохимик 2010 (Бургас) Теодор Салпаров за коментар по темата. Той разкри специално пред нас дали този проект ще се отрази на волейбола в Бургас. 

 

"Нямам информация сливането на Левски и Лукойл Академик да се отразява по някакъв начин на волейболния отбор Нефтохимик. Не би трябвало да има реакция върху нас. Никой не ни е отменял целите за сезона, не са ни казвали, че това е последния сезон или нещо такова. Финансово не ни засяга. Това е нещо, което г-н Златев е обмислил и направил с цел постигане на повече успехи и публика, както и отборът да стане фактор в Европа. Ако това сливане се отразяваше на волейбола, щяхме да бъдем предупредени, че финансирането е до края на този сезон и няма да има повече волейбол с  марка Лукойл. В крайна сметка тук в Бургас ще си има волейбол и аз съм сигурен в това. Плюс това в последните две години този отбор има резултати и не вярвам Лукойл да спре финансирането. 

 

Сливането на двата отбора в баскетбола е много хубава идея. Проектът има голямо бъдеще. Знаем каква институция е Левски във всички спортове. С милионите си фенове, вече този отбор ще има уникална подкрепа на всички мачове. Този нов проект Левски Лукойл би трябвало да има сериозни успехи в Европа. Разполагат с много качествени състезатели. Идеята е добра не само за българския баскетбол, но и за спорта като цяло. 

 

Може би няма правилно време да се направи това сливане. След като толкова хора сега са се разбрали и са съгласни, по-добре да се действа веднага. Ако мине време може вече някой да се откаже, да започне да мисли различно и нещо да се промени. 

 

Не вярвам обаче във волейбола да се свържат Нефтохимик 2010 и Левски. Левски, в лицето на Владо Николов, намира споносри, които да вдигнат отбора. Виждаме, че всяка изминала година има все по-добро финансиране. Целта е Левски да стане фактор, както е било предии, когато Владо играеше. Не смятам, че ще се стигне до там да се сливат отборите и във волейбола. Дори съм на 1000% сигурен в това. 

 

Не мога да се сетя за такива случаи във волейбола. Не помня такива сливания. Не е изключено след време и това да се случи.", завърши Салпаров. 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Теди Салпаров, Нефтохимик 2010
Коментари
Други новини