Спорт и политика - влияят ли си


Спорт и политика - влияят ли си
23-01-2018 12:00

 

Има ли връзка между политическите пристрастия на мъжете и практикувания от тях спорт? 

 

Да, според британски учени, съобщава joinfo.ua. Те се допитали до 171 мъже на възраст от 18 до 40 години. Основните критерии за изследователите били честотата на спортните занимания и размера на доходите на анкетираните.

 

Мъжете са били питани също и дали подкрепят идеята за преразпределение на богатството и неравенството на социални групи.

 

Оказва се, че богатите застъпват идеята за господство на една класа над другите и много рядко при тях се появява „лявото“ желание за всеобщо преразпределение на ресурсите.

В изненада за учените се превръща пряката зависимост между времето за спортни тренировки и завоя „надясно“ в политическите възгледи. Според ръководителя на изследването Майкъл Прайс богатите и силни мъже по-често са склонни да защитават собствените си ресурси.

 

Любопитно е, че не толкова богатите финансово мъже, но пък физически здрави, също не виждат смисъл в преразпределението на богатството. Прайс също така твърди, че може да се търси връзка между индивидуалните черти на характера на мъжете, като нарцисизъм или стремеж към господство, със заниманията в спортната зала и „левите“ нагласи.

 

 

Източник: noviteroditeli.bg

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
Други новини