Жиба и Гърбич представиха снежния волейбол в Пьончан


Жиба и Гърбич представиха снежния волейбол в Пьончан
16-02-2018 13:00 | BGvolleyball.com

 

В Пьончан се проведе демонстративен мач по снежен волейбол. Ниските температури и ветровитите условия не притесниха състезателите, които бяха разделени по трима в отбор.

 

В демонстрацията се включиха бивши и настоящи волейболисти от Бразилия, Сърбия, Китай, Южна Корея и Австрия. Най-известното име беше това на бразилската легенда Жиба, който стана олимпийски шампион в Атина през 2004 г. Освен това олимпийският шампион с Югославия от Сидни 2000 Владимир Гърбич също бе част от шоуто. 

 

giba_001

 

Срещата беше организирана от международната и европейската федерация по волейбол. Те се надяват, че снежният волейбол постепенно ще добие повече популярност и ще бъде включен в програмата на зимните олимпийски игри в бъдеще. 

 

"Показахме на света, че е възможно. Независимо дали ти е малко студено или топло, можеш да играеш волейбол навсякъде", заяви бразилецът Емануел Рего, който спечели златен медал в плажния волейбол на игрите в Атина през 2004 г.    

 

volley_snow

 

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: снежен волейбол, Олимпийски игри 2018 Пьончан
Коментари
Други новини