Щипка какао в кафето – вълшебната комбинация за изумителна тренировка


Щипка какао в кафето – вълшебната комбинация за изумителна тренировка
03-04-2018 13:00

 

 

Трениращите отдавна знаят, че кафето може да им помогне много във фитнес залата, но учени установиха, че какаото може да накара тази освежаваща напитка да работи още по-добре.
 
Добавянето на щипка какао в чашата преди тренировка, води до по-голяма креативност и мотивация, наред със потискане на тревожността, която някои хора усещат при пиенето на кафе.
 
Самото какао има много полезни съставки. То е хранилище на фитонутриенти и се смята, че подобрява инсулиновата чувствителност, помага в борбата с различни ракови образувания и работи като протектор на нервните клетки, подобрявайки и работата им. В лабораторни условия е наблюдавано понижаване на кръвното налягане.
 
Учени от Калифорнийския университет също установяват, че епикатехините в какаото индуцират структурни и матаболитни промени в сърдечния и в скелетните мускули, което води до необичайна тренировъчна издръжливост и устойчивост срещу умора.
 
Как да се възползвате във вашата тренировка?
 
Добавянето на чаена лъжичка какао в чашата кафе е чудесна идея. Не само ще засилите положителните качества на кафето, като ободряване, фокус, мотивация и енергия, но и ще потиснете отрицателните като повишаване на кръвното налягане и чувствата за треперене и тревожност. Така ще подобрите представянето си във фитнес залата.
 
Какъв вид какао да използвате?
 
Не използвайте алкализирано какао! Макар, че е по-лесно за смесване, алкалите в него намаляват количеството на полезни феноли (съдържащи катехини), с което намалява и антиоксидантните свойства на какаото.
 
Източник: Framar.bg
 

 

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: кафе, тренировки
Коментари
Други новини