Петър Дочев: Написахме историята!


Петър Дочев: Написахме историята!
11-04-2018 21:15 | Ани Колева

Волейболистите на Дея спорт (Бургас) които завършиха на второ място във Висшата лига надиграха първодивизионния Тетевен волей (Тетевен) с 3:2 гейма, в плейофния мач за попълване на Суперлигата. С това тимът на Дея ще бъде новият член на елита от следващия сезон. Ето какво каза треньорът на бургазлии Петър Дочев в интервю за BGvolleyball.com  след успеха и промоцията за елита.

 

Успяхте да извоювате победа в тежък мач, вашият коментар?

Да, получи се наистина много тежък мач, но важното е, че успяхме. Ние сме млад клуб, тепърва ще се чува нашето име. Тази победа бе като един подарък за моите момчета, за тяхното желание и всеотдаен дух, с който играха и изковаха успеха. Мога да кажа, че написахме историята.

 

Влязохте трудно в мача, на какво се дължи това?

На голямото напрежение. Състезателите много искаха победата и да се докажат. Нямахме специална задача от ръководството да се класираме за Суперлигата на всяка цена, още от дебютния ни сезон. Но момчетата го почувстваха като морално задължение и дадоха всичко от себе си.

 

Вие лично удовлетворен ли сте?

Естествено, няма как иначе, постигнахме голям успех. Още повече, че успяхме да се наложим над отбор от Суперлигата и да се изкачим нагоре. Тази победа е венец на едногодишните ни усилия, на всички трудности, които преодоляхме за да стигнем до тук.

 

За втори пореден сезон постигате успех,  преди година шампионска титла с Нефтохимик, сега промоция за Суперлигата, как се чувствате?

Това са две са различни неща, но и двете са сладки, и едното и другото. Поставям си цели и ги изпълнявам. Това ме радва и ме изпълва с още повече амбиции.

 

 

Какво следва от тук нататък?

Осмисляне на постигнатото, защото то не е малко. А след това работа по изясняване на различни параметри - селекция, изграждане на отбор и т.н

 

Ще продължите ли да водите Дея спорт?

Това е желанието ми. Но нека да не поставяме коня пред каруцата. Тепърва предстоят разговори с ръководството на клуба.

 

След вашия успех ще има два отбора от Бургас в Суперлигата…

Да. Ще има конкуренция! Два отбора от Бургас в елита ще подейства още по-положително. Ще бъде стимул за феновете да идват още повече на мачове, а волейболът да продължи да се развива в града.

 

Има ли място за два тима в първо ниво в Бургас?

Да, определено. Очаква се многофункционалната зала, която ще бъде завършена скоро. Спортни съоръжения има, възможности има, важното е да продължим в същия дух и да вървим напред.

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Петър Дочев, Дея спорт, Национална волейболна лига 2019 Суперлига
Коментари
Други новини