Пламен Константинов: Няма да се вайкаме и да се оплакваме (снимки)


Пламен Константинов: Няма да се вайкаме и да се оплакваме (снимки)
Снимки: Тони Тончев
18-05-2018 14:14

Националният отбор по волейбол замина за Москва, където в следващите два дни ще се изправи в контролни срещи срещу Русия. След това избраниците на Пламен Константинов ще се отправят към Китай за първите сблъсъци от Лигата на нациите. Преди отпътуването на тима от София, поговорихме с националния селекционер. 

 

Започвате сезона с националния отбор с две контроли срещу Русия. С какво ще бъдат полезни тези проверки?

Това са единствените ни контроли преди Лигата на нациите. Практически последният, който се присъедини към отбора - Ники Учиков, дойде преди два дни. Тази група, която ще пътува за Русия и от там за Китай, тренира заедно от два дни. С оглед на това, две проверки ще са ни ползени да проверим в какво състояние са всички 14 състезатели. Мисля да дам шанс на всички в тези мачове. Предстоят две срещи, в които не е толкова важен резултатът, а е важно да видим кой в какво състояние е, за да си направим изводи за първия турнир на кого колко можем да разчитаме. 

 

Какво очаквате от новия формат на Лигата на нациите?

Хубавото е, че ни дадоха два домакински турнира. Ние сме една от трите държави с два домакински турнира. Първо очаквам пълни зали. Ще имаме нужда от подкрепа. Винаги, когато отборът е играл пред нашите фенове, те винаги са помагали и се получава една незабравима атмосфера. Това е първото, което ми се иска да видя. След това, разбира се, ще гоним победите във всеки мач, независимо срещу кои противници играем. Така се пада календарът, че топ отборите ще играят в българските турнири. В София ще се срещнем със Сърбия и Русия, а после във Варна с Бразилия и Франция. Най-хубавите мачове и най-сериозните противници ще са в България. 

 

 

Най-хубавото е, че виждаме усмивки и на вашето лице и по лицата на момчетата...

Няма да се вайкаме и да се оплакваме. Имаме си някакви проблеми, но ще си гоним целите с тази група, която имаме. На мен лично като колектив са ми симпатични и ми харесват. Виждам,

че има ентусиазъм. Момчетата са настроени позитивно. Надявам се да са здрави. Стигат ни вече травмите.

 

 

Боян Йорданов се завърна в националния отбор. Как решихте да го поканите?

Аз го каня вече няколко пъти. Той се колебаеше. Миналата година беше много близо до националния отбор, но пак се разколеба. Имаше и един личен проблем, който няма какво да го обсъждаме. В крайна сметка тази година се съгласи да дойде. Това е много позитивно. Адмирации за отношението му към тренировъчния процес. Повечето млади трябва да гледат и да следват как тренира този човек на 35 години. Той внася позитивизъм в отбора. 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: България национален отбор волейбол мъже, Лига на нациите волейбол 2018 мъже, Пламен Константинов
Коментари
Други новини