Как да намалим стреса преди мач


Как да намалим стреса преди мач
22-05-2018 11:30 | BGvolleyball.com

 

Точно както всеки друг спорт с висока интензивност, волейболът може да бъде много възнаграждаващо, и в същото време много изискващо преживяване. Играта може да е изпълнена с много възходи и падения, да предизвика изблик на емоции, които много лесно могат да доведат до проблеми. Всеки, който гледа сериозно на волейбола, ще ви каже, че повишаването на стреса може да влоши и представянето.

 

Ето няколко лесни начина да намалите стреса: 

 

 

Помислете за успокояващи развлекателни дейности преди мач


Можете да поиграете любимата си видеоигра, или може би просто да пишете. Факт е, че ако позволим на стреса да ни завладее, няма да постигнем нищо добро. Правете неща, които обичате, и освен, че ще се разсеете, ще се почувствате много по-добре, когато излезете на терена.  

 


Бъдете уверени в уменията си 

 

Макар това да изглежда очевидно, часовете, оставащи до мач, могат да бъдат стресиращи за всеки спортист, който не е особено уверен в способностите си. Много от този стрес идва от страха, че ще объркаш нещата. Разберете, че само вие знаете как да действате. Само вие знаете точно на какво сте способни. Фокусирайте се върху способностите си и максималната полза от тях. Повярвайте в себе си, за да можете да правите нещата по вашия си начин. Ще се изненадате как нивото на стреса ще спадне. 

 

 

Действайте заедно със съотборниците си 

 

Прекарвайки времето си с останалите от отбора преди мач, е чудесен начин да се успокоите. Това позволява на всички да говорят за предстоящата среща и да олекотят ситуацията. Ако всички изглеждат стресирани, опитайте се да разчупите обстановката, като се пошегувате. Дори шегата да е лоша, някой ще се засмее и ще добави и друга шега. Помогнете на всички да се отпуснат - те също ще се радват да ви помогнат да се почувствате по-добре.

 

 

Запомнете изброените съвети и ги използвайте винаги, когато сте стресирани и имате нужда от релаксация. Очаква ви чудесен мач!!! 

 

 

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: волейбол, тренировки
Коментари
Други новини