Над 2000 деца се включиха в спортния празник на СПРИНТ и Viasport.bg


Над 2000 деца се включиха в спортния празник на СПРИНТ и Viasport.bg
02-06-2018 19:16 | BGvolleyball.com

 

Над 2000 деца се включиха в спортния празник из алеите на Борисовата градина и на стадион „Българска армия”.
 

Събитието бе организирано за втора поредна година от сайта за детско-юношески спорт Viasport.bg и единственото спортно списание у нас СПРИНТ, които са част от медийната група на ЕС Медиа.
 

Под наслов „Парк на децата, свободата да спортуват” своите умения показаха и сякаш вчера проходили дечица, и очевидни таланти с амбиция вече за големия спорт. Празникът започна в 10:00 ч и продължи до късния следобед. 
 

sprint

 

Естествено прекъсване за детската спортна страст имаше само в 12:00 ч за отдаване на почит на Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. 
 

Бяха организирани състезания по волейбол, бадминтон, лека атлетика, фитнес, футбол и тенис на маса. 
 

Част от инициативатата бе и надпреварата по стрийт баскет в партньорство с Българското баскетболно общество, която продължава днес и утре и е от най-голямата проява за тази година у нас с турнира „3х3 Sport Depot cup”. 

 

sprint_holiday

 

Повечето участници пристигнаха специално за празника, но и сред разхождащите се из Борисовата градина се намериха ентусиасти, които се включиха спонтанно. 
 

Партньор на събитието бe столична община със съдействието на федерациите по баскетбол, волейбол, лека атлетика и ПФК ЦСКА-София ЕАД, а наградите бяха осигурени от Asics.
 

sprint_holidayy

 

Най-много участници имаше във волейболния турнир, спечелен от отбора на ЦСКА-1, втори остана Люлин-1, а третото място разделиха ЦСКА-2 и Люлин-2.
 

Призьорите получиха специални медали, различни броеве на списание СПРИНТ и книгата „Мишел Платини - говорим за футбол”. 

 

 

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Спринт, празник
Коментари
Други новини