БФВ: Все още нямаме официално потвърждение за финалите през 2012


БФВ: Все още нямаме официално потвърждение за финалите през 2012
Снимки: Gong.bg
04-07-2011 10:24 | Ани Колева

След разпространяването на радостната за всички българи новина, че България е избрана за домакин на финалите на Световната лига през 2012 година, се обърнахме за коментар към родната федерация.

 

„Все още нямаме официално потвърждение от Межународната федерация за домакинството", заяви за BGvolleyball.com генералният секретар на централата Станислав Николов. „Не сме получили нищо черно на бяло, като документ, за това не можем и да коментираме. Когато това стане факт ще излезем с официално становище", допълни г-н Николов.

 

Припомняме, че България подаде документи за домакинството на Световната лига през 2012 година още преди два месеца, с намерението мачовете да се играят в новата многофункционална зала Арена София, която събира 12 500 седящи зрители, а с правостоящите може да се достигне до капацитет от 19 000. С това ние станахме първия случай в историята на международната федерация, в който се кандидатства за такъв престижен форум, с все още незавършена зала. От FIVB обаче показаха, че оценяват усилията ни, като уважиха молбата на родната централа и приеха документите за разглеждане.

 

При потвърждаване на новината от FIVB,  2012 година ще бъде уникална за българския волейбол, като София ще бъде домакин последователно на два големи престижни форума  - Олимпийски квалификационен турнир  (8-13 май 2012), който е последната възможност за достигане до участие на Олимпиадата в Лондон 2012 и финали на Световната лига. 


LIVE: Добруджа 07 - Тетевен Волей, Суперлига, 13-ти кръг
08.Feb.2016 18:00
Play
Пълна програма по дни
Други новини