Арда  Бургас 2007  Добруджа 07  ЙЕБ-Шумен 05  Казанлък Волей  Левски  Левски Бол  Марек Юнион-Ивкони  Марица  Миньор  Монтана  Нефтохимик 2010  Пирин  Раковски  Славия, Славия-СУ  Спартак  Тетевен Волей  ЦСКА, ЦСКА-Демакс 

БФВ: Все още нямаме официално потвърждение за финалите през 2012

Шрифт:

Снимки: Gong.bg
04-07-2011 10:24 | Автор: Ани Колева

След разпространяването на радостната за всички българи новина, че България е избрана за домакин на финалите на Световната лига през 2012 година, се обърнахме за коментар към родната федерация.

 

„Все още нямаме официално потвърждение от Межународната федерация за домакинството", заяви за BGvolleyball.com генералният секретар на централата Станислав Николов. „Не сме получили нищо черно на бяло, като документ, за това не можем и да коментираме. Когато това стане факт ще излезем с официално становище", допълни г-н Николов.

 

Припомняме, че България подаде документи за домакинството на Световната лига през 2012 година още преди два месеца, с намерението мачовете да се играят в новата многофункционална зала Арена София, която събира 12 500 седящи зрители, а с правостоящите може да се достигне до капацитет от 19 000. С това ние станахме първия случай в историята на международната федерация, в който се кандидатства за такъв престижен форум, с все още незавършена зала. От FIVB обаче показаха, че оценяват усилията ни, като уважиха молбата на родната централа и приеха документите за разглеждане.

 

При потвърждаване на новината от FIVB,  2012 година ще бъде уникална за българския волейбол, като София ще бъде домакин последователно на два големи престижни форума  - Олимпийски квалификационен турнир  (8-13 май 2012), който е последната възможност за достигане до участие на Олимпиадата в Лондон 2012 и финали на Световната лига. 


Сподели: facebook twitter google
Класирания
МъжеЖени