Филип Майо смени ЦСКА с Томис (Констанца)


Филип Майо смени ЦСКА с Томис (Констанца)
13-07-2011 15:20 | Ани Колева

Доскорошният състезател на ЦСКА (София) Филип Майо смени Червения клуб с румънския първодивизионен Томис (Костанца), съобщиха за BGvolleyball.com от новия треньорски щаб на тима..

 

Кенийският диагонал, който стана любимец на българските фенове, изкара няколко успешни сезона при армейците, но преди края на шампионата обяви, че по всяка вероятност това е последната му година у нас и ще търси нови възможности в Европа. Въпреки, че ЦСКА отново ще играе в Шампионската лига наесен, несигурното финансово положение в клуба не удовлетворява състезателят, който наскоро стана и баща на момченце.

 

Така новият селекционер на Томис  Мартин Стоев, който сам подбира чужденците си,  видя добра възможност за селекцията, като с добра финансова оферта успя да привлече талантливия волейболист.

 

"Филип Майо е идеален трансфер за Томис. Кениецът е и последното ново попълнение в отбора. С него селекцията  е приключена", бе коментарът за BGvolleyball.com от новия треньорски тандем Мартин Стоев - Виктор Карагьозов.

 

Досега в тима са подписали общо пет чужденци - бившият български национал Костадин Стойков, двама венецуелци - разпределителят Хуян Карлос Бланко и либерото Хоел Алехандро Силва, бразилец с английски паспорт и диагоналът Филип Майо. Колоритната селекция се допълва и от двама румънски национали, Флориан Война, играл в Гърция и Фабиан Бирау от френския Ница, а целта е спечелване на шампионската титла в Румъния.


Тагове: ШЛ 2012 М
Коментари
Други новини