Шефът на БФВ: Вратата за Пламен Константинов не е затворена


Шефът на БФВ: Вратата за Пламен Константинов не е затворена
Президентът на БФВ Данчо Лазоров заяви, че вратата пред Пламен Константинов не е затворена. Снимка: sportal.bg
09-10-2018 19:09 | BGvolleyball.com

Президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров заяви след днешния  Управителен съвет, че вратата за Пламен Константинов да продължи като селекционер на мъжкия ни национален отбор не е затворена, но не е и широко отворена. Ето какво каза още шефът на родния волейбол по темата:

 

"Не мога да ви кажа, че договорът на Пламен Константинов няма да бъде подновен. Много точна формулировка дадохме по случая и тя беше, че двете страни запазват правото си да преобмислят четири годишното пребиваване на Пламен Константинов като треньор на българския национален отбор по волейбол и запазват правото си в своята преценка дали да продължат или не. Тоест към един определен момент ние прекратяваме нашите взаимноотношения, което беше редно да направим, но това не означава, че окончателно сме прекратили възможностите евентуално Пламен отново да бъде треньор на България, както и той предполагам. Но дали би се съгласили или не, това е друга тема. Запазили сме тази възможност той отново да бъде, която важи и за нас и за него, но и двете страни са свободни в своята преценка. Ако го тълкувате правилно ще разберете, че вратата за Пламен Константинов не е затворена, но не е и широко отворена".

 

"Не мога да коментирам информациите за Силвано Пранди. Управителният съвет решава тези неща и мога да ви уверя, че до този момент не е спрягана нито една потенциална кандидатура. Дори неофициално ние не сме разговаряли на тази тема. Има нещо твърде важно, трябва да видим как и по какъв начин ще се проведат олимпийските квалификации. И ако имаме сериозни шансове да спечелим една такава квалификация, според конкретните цели, които бихме могли да поставим, естествено ще търсим и подходящият треньор. Към този момент нямаме тази готовност. Най-вероятно след Нова година ще стане ясен новият треньор".

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: БФВ, Данчо Лазаров, Пламен Константинов
Коментари
Други новини