Деко Григоров: Поздравления за треньорския щаб и аплодисменти за момичетата


Деко Григоров: Поздравления за треньорския щаб и аплодисменти за момичетата
Деко Григоров (най-вдясно) заедно с президента на БФВ Данчо Лазаров и прессекретаря Паун Цонев при посрещането на шефа на Европейската конфедерация по волейбол - ЦЕВ Александър Боричич във Варна
11-10-2018 15:25 | Ани Колева

 

Членът на УС на Българска федерация по волейбол и вицепрезидент Деко Григоров заяви, че е доволен от представянето на женския ни национален отбор на световното първенство в Япония и като цяло за сезона може да се постави оценка "отличен". 

 

"Имайки впредвид, че за повечето състезателки това е първо световно първенство и визирайки успеха това лято с класирането за Лигата на нациите догодина, представянето ни е отлично."
 
"Победихме отбори, които трябваше да победим и загубихме от такива, за които не сме дорасли да надиграем. Един от тези, на които отстъпихме, ще бъде според мен световен шампион, а друг от тях ще бъде в тройката. Визирам Китай, Италия и САЩ. Това са водещи сили и няма от какво да ни е срам. Показахме добра игра срещу Китай. Момичетата можеха да надскочат себе си, ако бяха успели да победят Турция. Но това е световно първенство, дълъг и тежък турнир, нормално е да има спадове, а това бе нашият най-слаб мач."
 
"Затова оценката е отличен за всички. Иван Петков е успял да намери ваксата и да създаде истински колектив. Имаме млади момичета с потенциал и качества, без да пренебрегвам разбира се и опитните. След три години тези млади момичета ще дадат много и ще има резулати. Това е гръбнакът на националния ни тим. Трябва така да се върви напред, по-опитните да водят и край тях да израстват по-младите."
 
"Поздрави на целия треньорски щаб и аплодисменти на тези момичета. Вярвам, че ще се намерят зложелатели, които ще намерят кусури, но състеателките ни не заслужават критака, а само позитиви и подкрепа!
 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: България национален отбор волейбол жени, Световно първенство волейбол 2018 жени, Деко Григоров
Коментари
Други новини