Волейболни легенди гостуваха на ВК Люлин и 97 СУ в София (снимки)


Волейболни легенди гостуваха на ВК Люлин и 97 СУ в София (снимки)
Волейболните легенди Димитър Златанов и Петко Петков гостуваха на ВК Люлин. Снимка: ВК Люлин
07-12-2018 20:45 | Ани Колева

Волейболните легенди от 70-те и 80-те години на миналия век Димитър Златанов и Петко Петков посетиха днес младите състезатели от ВК Люлин (София) и учениците от столичното 97 СУ „Братя Миладинови“ в квартал Люлин. Срещата предизвика огромен интерес, като училищната актова зала, където бе визитата бе изпълнена до край.  

 

Христо Златанов разказа пред младите хора как се постигат високи успехи във волейбола, какво поведение трябва да следват младите хора и какви решения трябва да взимат за да израстнат като личности и спортисти.  Той подчерта, че спорта и учението трябва да вървят ръка за ръка и че едното в никалъв случай не пречи на другото. Разказа накратко биографията си във волейбола и интересни преживявания около най-гемите си успехи с фланелката на националният отбор. След това даде думата на Петко Петков, като отбеляза с усмивка, че той има повече медали от големи първенства с националният отбор от него.

 

 

От своя страна Петко Петков обясни пред младите хора какво според него не е достигнало на България да спечели Олимпийската титла през 1980 година в Москва.

 

 

 

След това директора на 97 СУ, г-жа Емилия Манолова изказа своите благодарности към гостите и заяви, че ще продължи да показва на учениците още успешни лидери в спорта.

 

Срещата завърши със специален благораствен плакет, който ВК Люлин връчи на Димитър Златанов.

 

 

 

„Благодарим на Димитър Златанов и Петко Петков за това, че дойодоха и отпоравиха към децата безценни послания и предават на младото поколение от своя опит“, коментира за BGvolleyball.com шефът на ВК Люлин Деян Нинов.

 

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
Други новини