България на две световни първенства при подрастващите през юли и август


България на две световни първенства при подрастващите през юли и август
Девойките под 18 години ще участват на световно първенство в Египет през септември. Снимка: cev.lu
03-01-2019 14:00 | Ани Колева

Международната федерация по волейбол ФИВБ публикува точните дати за предстоящите световни първенства за девойки U18 години и юноши U19 години, на които България ще участва през настоящата 2019 година.

 

Припомняме, че през изминалата 2018 година, девойките под 17 години, водени от Стоян Гунчев се класираха на четвърто място на Европейското първенство в София, а юношите под 18 години, водени от Пламен Христов заеха шесто място на Евроволей в Словакия и Чехия. С присъствието си в Топ 6 в Европа и двете ни национални селекции се класираха за участие на световно първенство.

 

Домакин на световното първенство за юноши U19 (състезатели, родени 2001/2002 година) е Тунис, като мондиалът ще се проведе от 21 до 30  август в едноименната столица.
 
 
Домакин на световното първенство за девойки U18 (състезателки, родени 2002/2003 година) е Египет, а надпреварата ще се проведе от 5 до 14 септември в Кайро.
 
 
Преди това същите две национални селекции ще представят България на Европейския младежки олимпийски фестивал в Азербайджан. Престижният форум е от 21 до 27 юли в столицата Баку.
 
Има шанс по ранкинг България да се класира и на световното първенство за девойки U20 (състезателки родени 2000/2001 година), като яснота ще има на по-късен етап. Мондиалът е насрочен за 12-21 юли в Мексико.
 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
Други новини