България приема европейска квалификация за девойки U16


България приема европейска квалификация за девойки U16
България ще бъде домакин на квалификация за Европейско първенство по волейбол за девойки U16
08-02-2019 15:51 | BGvolleyball.com

 

България бе утвърдена за домакин на квалификационна група за предстоящото през тази година Европейското първенство по волейбол за девойки U16, съобщи Европейската конфедерация - ЦЕВ.

 

Европейските квалификации ще се проведат от 25 до 28 април, като участие взимат представители на двадесет държави на Стария континент. Участниците са разделени в пет предварителни групи с по четири тима, а домакини ще са Сърбия, Полша, Румъния, Украйна и България.

 

Страната ни ще организира квалификационна Група Е, а съперници на нашите момичета са Дания, Беларус и Холандия

 

Ето всички квалификационни групи:

 

Група А, домакин Сърбия: Сърбия, Гърция, Унгария, Кипър

Група В, домакин Полша: Полша, Швеция, Испания, Германия

Група С, домакин Румъния: Румъния, Словакия, Чехия, Латвия

Група D, домакин Украйна: Украйна, Франция, Естония, Австрия

Група Е, домакин БЪЛГАРИЯ: България, Дания, Холандия, Беларус

 

 

Европейското първенство за девойки U16 ще се проведе в Италия и Хърватия (10-31 юли). В спора за титлата участват дванадесет тима, като от квалификациите квоти взимат само победителите в групите.

 

До момента за шампионата са се класирали Италия и Хърватия (като домакини), плюс шампионите в турнирите на регионалните европейски асоциации - Турция (BVA), Русия (EEVZA), Словения (MEVZA), Финландия (NEVZA) и Белгия (WEVZA).

 

Селекцията за тази възрастово група се води от треньорката Теодора Бечева, като бе събрана за първи път през миналата година. При дебюта си на международна сцена младите ни националки участваха на Балканиада в Сърбия, където заеха пето място в крайното класиране.---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Европейско първенство волейбол 2019 девойки под 16 години
Коментари
Други новини