Цветан Соколов: Страхотно е да се върна пред варненска публика с победа


Цветан Соколов: Страхотно е да се върна пред варненска публика с победа
09-08-2019 23:15 | Ани Колева, пратеник на BGvolleyball.com във Варна

България тръгна с победа на олимпийската квалификация във Варна, след като надигра Египет с 3:1 гейма, в първия мач от турнира. Диагоналът на националите Цветан Соколов заяви, че първият мач в едно състезание винаги е много труден, като най-важното е победата, независимо как е постигната.

 

„Най-важно е победата, независимо какъв е резултатът. Египет игра много добре на посрещане и на сервиз, ние не можахме да ги пробием. Дори бих казал, че бихме доста хубав сервиз, но не успяхме да направим никакви щети. За сметка на това, те прилично биха сервиз, затрудниха ни на атака, пипаха на блок, вадеха и играха добре. Не можахме да ги спрем. Това е първи мач и винаги има напрежение, което особено при първи мач и пред собствена публика, има скованост, която можеше да ни изиграе лоша шега. Но нека се радваме сега на тази победа, защото е наистина важна.

 

В първият гейм нямаше от другата страна отбор. Направиха страшно много грешки, не можаха да атакуват както трябва. Ние, за сметка на това, не направихме почти никакви грешки на сервиз, добре блокирахме, пипахме на блок, вадехме си я и контраатакувахме с доста висок процент.  Вторият гейм започнаха да играят добре, с почти никакви грешки. Но както казах, важното е, че победихме – няма значение как.

 

Ние не сме играли мач от доста време. Дори контролите, които играхме със Сърбия са преди десетина дни и оттогава не сме играли, само помежду си. А е много по—различно да играем срещу друг отбор. Утре (10 август б.р) ще видите много по-друг отбор. Ще играем по-различно, отколкото днес. Първият мач винаги има скованост, която можеше да ни изиграе лоша шега.

 

Страхотно е да се върна пред варненска и пред родна публика след доста дълго отсъствие. Радвам се, че победихме и зарадвахме публиката с победа."

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: България национален отбор волейбол мъже, Олимпийска квалификация волейбол 2019 мъже, Цветан Соколов
Коментари
Други новини