Цветан Соколов: Три гейма ни делят от Токио, но трябва да ги вземем


Цветан Соколов: Три гейма ни делят от Токио, но трябва да ги вземем
11-08-2019 00:06 | Ани Колева

Ани Колева, пратеник на BGvolleyball.com, Варна 

 

България продължава да мечтае за класиране за Токио 2020, след втора победа на олимпийската квалификация. Волейболистите ни надиграха Пуерто Рико категорично с 3:0 гейма и се изправят срещу Бразилия в решителен сблъсък за първото място в турнира. Цветан Соколов показа високо ниво в мача, а ето неговото мнение преди двубоя със „селесао“.

 

"Играхме много по-добре отколкото вчера. Срещу Египет бяхме много напрегнати и сковани на всички елементи, а срещу Пуерто Рико играхме по-освободено и нещата ни се получаваха. Бразилия победи Египет с 3:0, а ние се измъчихме срещу тях. В първият ден обаче те се измъчиха с Пуерто Рико, а ние просто ги бихме с 3:0.

 

Предстои обаче съвсем различен мач, който означава много и за двата отбора – който победи, отива на Олимпийски игри. Така че няма смисъл да коментираме важността на срещата с Бразилия. Излизаме да се раздадем и да опитаме да вземем необходимото. Три гейма ни делят от Токио, но първо трябва си ги вземем. В момента трябва да починем, да се възстановим и да се подготвим по най-добрия начин тактически за Бразилия. Трябва да се забавляваме на игрището. Съгласен съм с Теди Салпаров, че мачът няма да свърши в 3 гейма, но се надявам ние да вземем 3 гейма, дори да играем 5 части.

 

Всеки в отбора има желанието и самочувствието, въпреки че някои от по-младите играчи нямат толкова много опит. Много е важно как влезеш в дадена среща. Ако влезеш лошо, не може толкова лесно да се излезе от тази ситуация. На ако влезеш добре, може да убиеш. Бразилия може да се бие със сервис и блок. Както е и срещу всеки един отбор в света в момента. Ако биеш добре сервис, подредиш си добре блока, нещата са много по лесни и се играе лесен волейбол", коментира Цветан Соколов.

 

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: България национален отбор волейбол мъже, Олимпийска квалификация волейбол 2019 мъже, Цветан Соколов
Коментари
Други новини