Мартин Стоев: Очаквам доста от тези деца да заиграят в мъжкия национален отбор


Мартин Стоев: Очаквам доста от тези деца да заиграят в мъжкия национален отбор
09-09-2019 18:42 | BGvolleyball.com

 

Националният отбор по волейбол за юноши до 17 години и селекционерът на тима Мартин Стоев бяха наградени за най-добър отбор и треньор на месец юли в традиционната анкета на Пресклуб България. Стоев и неговите момчета заслужиха отличията заради спечелените сребърни медали на Европейското първенство по волейбол до 17 години, което се проведе в България.

Юношите ни имаха страхотно лято, след като първо спечелиха титлата от Балканиадата, след което достигнаха финала на Европейското, където отстъпиха на Франция.

"Пожелавам си децата да са здрави, да вървят добре и мисля, че ще имаме нови поводи да се срещнем тук. До 30 януари трябва да изиграем квалификация на балканските страни за класиране на европейското първенство 2020, което ще се проведе в Гърция и Италия. От Балканиадата, която спечелихме преди европейското, не се зачита първото място, защото тази Балканиада трябваше да бъде изиграна след 15 юли. Затова ще трябва да се играе още една, но щом трябва, ще играем. Балканиадата също беше от полза, защото ние нямахме възможност за никакви контролни срещи и Балканиадата се яви един добър тест за нас, от друга страна малко ни дойде в повече като че ли, защото момчетата за 20 дни изиграха 12 мача. Французите изиграха седем мача. Така че може би на нас и малко умора ни се понатрупа", коментира Стоев.

 

Треньорът изясни и причините за поражението от Франция във финала на първенството. "На този етап французите малко ни превъзхождат технически. Ние ги превъзхождаме със сигурност физически. Може би малко физика не ни достигна вече на 12-ия мач, може би и малко прекалено желание от моя страна да им е натежало на момчетата, защото моята цел беше само първо място. Двете неща може малко да са им натежали в този мач - малко умора и малко пренавиване. Това са деца, които на всеки три месеца се променят, не са изградени нито физически, нито технически, нито като характер, така че в едно друго първенство може да е различен мача. Така че всичко е пред тях".

Стоев сподели, че се надява поне половината от състезателите му да влязат след време в мъжкия национален отбор.

 

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
Други новини