Тодор Алексиев: Изпитвам смесени чувства, че не съм в националния отбор (видео)


09-10-2019 11:00

 

 

Бившият капитан на националния ни отбор по волейбол Тодор Алексиев се завърна в България след дълга и успешна кариера в чужбина. 36-годишният посрещач ще играе за Хебър в Суперлигата. Тодор Алексиев говори в предаването "Златният гейм" по Diema Sport 2 за националния отбор и за причините, накарали го да се върне у нас.
 
За Хебър и българския волейбол
 
"Не беше лесно да взема това решение. Можех да остана в Олимпиакос, но след 14 години в чужбина прецених, че е време да се върна в България. Семейството ми липсваше и офертата на Хебър беше най-добрата възможност за мен. В нашия волейбол нищо не се е променило освен някои нови състезатели. Имам  чувството, че изобщо не съм си тръгвал. Договорът ми е за две години, спечелиха ме целите пред отбора най-вече. Свикнал съм да играя за титли и купи, а не да чакам да свърши сезона. 
В този момент в Левски ЦСКА има отстъпление, но съм сигурен, че скоро ще се върнат на голямата сцена. Най-вече Левски, който е в период на развитие и разполага с отлични млади играчи.
 
Според мен нивото на средните отбори в Гърция е по слабо от това на нашите средни. Не ни достига организация в детайлите и затова не можем да стигнем финали на големите първенства." 
 
За националния отбор
 
"Нямам много впечатления, защото не играя в националния от две години. Виждам обаче, че има много качествени играчи в него и се надявам да имат психиката и акъла да се развиват. Но не трябва да остават дълго тук. 
 
Един от проблемите в националния отбор е, че младите няма от кого да се учат. Получи се много бърза смяна на поколенията. По мое време на всеки пост имаше по един опитен играч и по един талант. Давам пример с Владо Николов и Цецо Соколов. 
 
Изпитвам смесени чувства, че не съм в националния отбор - щастлив съм, че не трябва да тренирам, но ми липсва. Взех това решение и заради семейството си и не съжалявам.
И по наше време имаше скандали, но оставаха скрити - никой не разбираше за тях. Оставяхме ги в съблекалнята, имало е случаи да не си говорим извън залата, но на игрището всички си подавахме ръка.
 
Не смятам, че ще има голяма разлика, ако се съберат всички добри играчи в националния отбор, защото времето е малко - две седмици." 

 

 

 

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Тодор Алексиев, Хебър, Национална волейболна лига 2020 Суперлига
Коментари
Други новини