Александра Миланова: Мечтая за финали в Шампионската лига


Александра Миланова: Мечтая за финали в Шампионската лига
Снимка: Архив.
02-11-2019 13:30

 

Волейболистката на Марица (Пловдив) Александра Миланова участва в рубриката „Аз съм“ … на БНТ 3. Миланова говори за първите си стъпки във волейбола, за Марица и за най-великите си моменти в играта. 

 

„За първи път влезнах в залата преди 6-7 години. Сестра ми тренираше волейбол и с майка ми ходехме да я вземаме от тренировките и така се роди любовта ми към волейбола. Тренирала съм много спортове. Пробвала съм почти от всичко, но емоцията, напрежението във волейбола много ми хареса и това се оказа моят спорт. Още от малки със сестра ми нашите родители ни записваха да тренираме на различни спортове, за да не стоим само във вкъщи. Тренирала съм плуване, народни танци, модерен балет. Всичко беше много трудно да съчетавам училище и тренировки, но вече свикнах."

 

"За мен Марица е най-доброто място за развитие, тук всичко е на ниво и това е най-добрият отбор в България. Първият ми официален мач беше именно срещу Славия (София). Беше много вълнуващо и никога няма да го забравя."

 

"Не мога да си представя живота си без волейбол. За сега мечтите ми са свързани с финалите в Шампионска лига, след това ще видим може и по-нагоре. Адреналинът беше много голям, когато играх за първи път в Шампионска лига. Не трябва да се възгордяваме с победите в първенството, защото за нас по-важни са мачовете в Шампионска лига. Искам да помогна на отбора колкото се може повече.

 

"Един от най-великите ми моменти са в Славия, когато заедно със сестра ми бяхме съотборнички и спечелихме титли при старшата и младшата. Нашата публика е най-емоционалната, тя винаги ни подкрепя."

 

"Идол за мен е майка ми, тя е уникален човек. Обичам да гледам филми в свободното си време. Мачовете от Шампионска лига са най-важните двубои, които ще изиграем този сезон. Много е важно да не се пренавиваме в тези срещи и да излезнем с победи."

 

"Имаше много тежък момент в Славия, в който бях много близо до отказване от волейбол. Въпреки това се радвам, че това вече е минало и продължих да играя“.

 

 

Гледайте цялото интервю - ТУК 

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Александра Миланова, Марица, Национална волейболна лига 2020 жени
Коментари
няма мачове
Други новини