Владо Николов: Когато носиш няколко дини под една мишница не се получават нещата


Владо Николов: Когато носиш няколко дини под една мишница не се получават нещата
02-11-2019 11:29 | Ани Колева

 

Бившият ни национал и капитан на „лъвовете“ Владимир Николов, който съвместяваше две функции във ВК Левски София – президент и треньор на мъжкия отбор, вече е единствено и само ръководител на „сините“. Николов обяви своето решение да се оттегли от поста на селекционер преди два дни, като бившият ни национал Андрей Жеков пое поста старши-треньор на мъжкия отбор на „сините“. Владимир Николов заяви в интервю за BGvolleyball.com, че това не е инцидентен ход, продиктуван от някаква ситуация, а съзнателно обмислено решение.

 

Владо, защо се стигна до тази ситуация и рокадата на треньорския пост?

Това беше планирано много отдавна. Още когато привлякохме Андрей Жеков във ВК Левски София, ние решихме, че ще го приобщим дългосрочно, за много време напред. Идеята ни бе в началото той да работи като треньор в школата на клуба, защото всеки трябва да измине определен път за да придобие нужните умения и рутина, и да натрупа опит. Да не бъде натоварен с голяма отговорност още от самото начало на идването си в Левски. Шест месеца по-късно преценихме, че той вече е готов за тази отговорност и е време да застане начело на мъжкия отбор. Всички предприети действия в тази насока са планирани, закономерни и добре обмислени.

 

 

Защо точно сега се случи и провокирано ли е от нещо?

Не, не е провокирано от нищо, или от някого. Просто заедно с нашите партньори преценихме, че сега е дошъл точният момент това да се случи. Идеята е, че трябва да има различни хора на различни постове в един клуб за да се върши работата по-най-добрият начин и да има ефективност. Трудно е да бъдеш президент, треньор и скаут едновременно, както бях аз в случая. Когато носиш няколко дини под една мишница е трудно да се получават нещата. Искаме Левски да се превърне в напълно професионален клуб. Да се развива във възходяща посока и да бъде продуктивен на всяко едно звено. А когато вършиш няколко работи едновременно не се получават нещата на нужно ниво. Така че няма драми, аз ще се заема изцяло с организационна дейност в клуба за да може всичко да си дойде на мястото.

 

Все пак нямаше ли някакви опасения, че „хвърляте“ в дебют Андрей Жеков точно срещу един от най-класните отбори в България – Хебър (Пазарджик)?

Не, никакви. Всички знаем, че Хебър  има много класен отбор. Разликата между двата състава е чувствителна, в полза на съперника. Дадохме си ясна сметка за това, така че не е имало някакви големи очаквания за този мач, още повече, че имахме контузени играчи.

 

 

Како се случва с Левски, направихте неубедителен старт в първенството?

Това, което се случва, са наличието на много травми в състава и това, че не можахме да разчитаме на едни от най-опитните волейболисти в тези мачове. Нещо не върви в здравословен план. Повтаря се до известна степен ситуацията от миналата година, когато наведнъж се контузиха много състезатели. Двама с частично разкъсан мускул, един със счупен пръст, един от състезателите с 39 градуса точно за мач с ЦСКА. Това определено повлия на нашето представяне. Възстановяват се момчетата вече и силно се надявам да няма повече такива неща.

 

Как възприе загубата от ЦСКА?

Естествено, че не ми е приятно. Само два дни преди това, като гледах отбора ни как тренира и как върви, бях убеден, че ще победим. Но така се случи, че в този мач реално играхме без Смилен Мляков, Методи Ананиев и Трифон Лапков. Все основни състезатели, положението бе проблематично и направо драматично. ЦСКА също имат проблеми, но те имат опитен играч като Христо Цветанов, имат Теодор Тодоров, който е с много класи над българското първенство, имат Иван Колев и Влади Станков..

 

 

Как реагираха играчите на Левски на треньорската рокада?

Те са професионалисти, трябва да бързо да се адаптират и да могат да работят с различни треньори. Аз лично съм работил с над 25 различни треньори по време на моята кариера. А и преди мен треньор в Левски бе Шопов, сега пък идва ред на Андрей Жеков да поеме щафетата.

 

Променят ли се целите с оглед на ситуацията?

Нe, целите пред Левски винаги са високи. Независимо от трудния старт продължаваме да се борим за победа във всеки мач и да се стремим към възможно най-предни позиции в Суперлигата.

 

 

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Владимир Николов, Андрей Жеков, Левски София, Национална волейболна лига 2020 мъже
Коментари
няма мачове
Други новини