Благотворителен волейболен турнир през уикенда в Казанлък


Благотворителен волейболен турнир през уикенда в Казанлък
14-01-2020 09:17 | BGvolleyball.com

 

С идеята да помогне за пътната безопасност на децата от града, Волейболен клуб Казанлък започва събиране на средства чрез провеждане на благотворителен турнир в края на тази седмица.

 
На 18 и 19 януари (събота и неделя) в спортната зала "Багира" мъжки състав на Волейболен клуб Казанлък и приятели, както и отборите на Берое (Стара Загора), Локомотив (Пловдив) и Арда (Кърджали) ще подкрепят благотворителната кауза, за която са необходими 1500 лева. Със средствата ще бъде закупена стъклопластика в ръст на дете, с волейболна топка в ръка и облечена с цветовете на клуба – червено и зелено. Тя ще бъде поставена на натоварено кръстовище в града, като акцентът е безопасното пресичане за децата и необходимостта шофьорите да бъдат бдителни на пътя, и отговорни за най-малките участници в движението в ролята им на пешеходци.
 
Това е сериозен проблем в нашето общество и децата са в риск на пътя, затова решихме да направим този турнир и предприемем действия за тази кауза, като взимаме пример от Бургас, разказа помощник-треньорът на ВК Казанлък Иван Чолев. В морския град вече има поставени подобни фигури на няколко възлови кръстовища и резултатите са обнадеждаващи.

 

Средствата за каузата в Казанлък ще бъдат събирани в кутии за дарения, които ще бъдат поставени на няколко места в зала „Багира“ по време на срещите, а при събиране на повече от необходимото, остатъкът ще бъде предоставен на девическия тим на Хуманитарната гимназия, на който предстои участие през месец май в Световни ученически игри в Бразилия.

 

Турнирът се организира от ВК Казанлък, треньорите в школата със съдействието на Гергана Димитрова, приятели и фенове на волейболния спорт.

 

Програма на срещите:

 

18 януари

16:30 – Локомотив (Пловдив) - Арда (Кърджали) 

18:30 – Казанлък – Берое (Стара Загора) 

 

19 януари

16.00 – мач за 3 място

18.00 – мач за първо място
---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Казанлък, Иван Чолев
Коментари
Други новини