Коронавирусът спря и италианското първенство


Коронавирусът спря и италианското първенство
25-02-2020 11:58 | BGvolleyball.com

 

Италианската федерация по волейбол (ФИПАВ), заедно с двете лиги за мъже и жени от Серия А, съобщават, че са решили да спре цялото първенство на всички нива до 1 март. Причината - разпространението на коронавируса на Апенините. 

Решението бе взето в края на спешна среща, проведена в неделя в Болоня в резултат на различните мерки, които предприемат в правителствено - институционалната сфера като в регионите Пиемонт, Ломбардия, Венето, Емилия-Романя, Фриули-Венеция Джулия и автономната провинция Тренто.

 

Цели се опазването на общото здраве и постоянно наблюдение на ситуацията, ще се вземат и допълнителни мерки. В същото време ФИПАВ ще изпрати писмо до министъра на младежта и спорта Винченцо Спадафора и до КОНИ, за да обмислят евентуалното продължаване на дейностите, включително тренировките.

Федерацията ще изпрати и писмо до президента на Европейската конфедерация по волейбол (ЦЕВ) Александър Боричич относно участието на италианските отбори в европейските турнири. От Волейболната лига Серия А се надяват, че властите ще разрешат срещи без публика от 2 март.

 

Същото се случва и в Иран. След срещата с представителите на отборите, участващи в мъжкото и женското първенство, федерацията на страната взе решение да спре всички мачове до второ нареждане. 

 

 ---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
няма мачове
Други новини