Волейболистките на Китай започнаха подготовка за Токио 2020 в пълна изолация


Волейболистките на Китай започнаха подготовка за Токио 2020 в пълна изолация
27-02-2020 14:00 | BGvolleyball.com

 

Женският национален отбор по волейбол на Китай, който е действащ олимпийски шампион от Игрите през 2016 година, започна подготовка за Токио 2020 при изключителни мерки за здравословна сигурност.
 
Поради епидемията от корона-вирус волейболистките на Китай бяха поставени в пълна изолация, която цели да бъдат поддържани нужните мерки за безопасност. Местната волейболна федерация спазва стриктно протоколи, издадени от Китайския олимпийски комитет. 
 
Шестнадесет състезателки са събрани в Пекинския тренировъчен център и на практика са изолирани от останалата част от населението. Контролира се кой влиза и напуска съоръжението. Външни посещения са изключително ограничени.
 
Медицинският персонал обръща внимание на физическото състояние на всеки член на волейболния отбор и ръководството, провеждайки стриктна профилактика чрез измерване на телесната температура на спортистите два пъти на ден. Дезинфекцията на тренировъчната техника и играчите след всяка тренировка е задължителна, а централната климатизация в пространството, където живеят представителите на отбора, се изключва. По отношение на диета, приемът на плодове и зеленчуци се увеличава за повишаване на имунитета на екипа.

 

 
---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Токио 2020
Коментари
няма мачове
Други новини