Радослав Попов: Волейболът няма да ни избяга, здравето е по-важно


Радослав Попов: Волейболът няма да ни избяга, здравето е по-важно
19-03-2020 15:45 | Малинка Димитрова

 

Волейболистът на Монтана Радослав Попов прекарва дните на обявеното извънредно положение в страната у дома и сред природата в родния Разлог. Въпреки, че упражнява физическа активност, посрещачът е на мнение, че тя не е достатъчна за поддържането на форма, докато първенството е спряно заради разпространението на коронавируса. Не смята, и, че продължаването му е правилно с оглед на ситуацията. 

 

Ето какво още каза той пред BGvolleyball.com: 

 

"Веднага след обявяването на извънредно положение в страната и приетите кризисни мерки се прибрах в Разлог. В Монтана веднага спряхме тренировки - затвориха се фитнеса и двете зали, в които тренираме. Хотелът, в който се храним, също не работи. Повечето от съотборниците ми се прибраха вкъщи. Двамата чужденци остават в Монтана. След като всички мачове и тренировки са спрени, се опитвам да спазвам въведените мерки от държавата."

 

"Последните дни използвам главно за почивка. За поддържане на форма не може да се говори. При някаква минимална възможност, и то само за физическо натоварване сред природата и на открито, е трудно да се запази формата от сезона, която изисква най-вече повторения в залата. Без фитнес и без зала няма как да се запази. Като цяло се нарушава целият ритъм, но най-важно в момента е да се опазим здрави и да не станем преносители на болестта. Позволявам си да правя разходки и тичане в гората, и то на места, където нямам допир с хора. Сред природата е най-зареждащо", заяви Попов. 

 

 

"Важно е, всичко, което е разпоредено като правила трябва да бъде спазвано. Виждате, че последните случаи на заразени са причинени точно от неспазването на правилата - да не се пътува в районите на заразата, да се избягват натрупвания с хора на едно място. Главно към това се придържам - нося маска като ходя до магазина или сред хора, държа хигиена и дезинфекцирам предметите около мен", разкрива още Ради. 

 

"Не съм убеден, че продължаване на първенството е правилно при тази ситуация. Предстои да бъдат вземани доста решения и договорки, все пак при такава обстановка, не само федерацията и ръководството на отборите имат думата, но и всички останали структури на управление на държавата, както и самите играчи. Волейболът няма да ни избяга, здравето е по-важно. Виждате, какво се случва по света. Бъдете разумни и отговорни", призова за финал посрещачът.  

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Радослав Попов, Монтана, Национална волейболна лига 2020 Суперлига, коронавирус
Коментари
няма мачове
Други новини