Виктор Костадинов: Не си правя планове, не се знае колко дълго ще продължи положението


Виктор Костадинов: Не си правя планове, не се знае колко дълго ще продължи положението
20-03-2020 16:03 | Малинка Димитрова

 

Волейболистът на Дунав (Русе) Виктор Костадинов спазва стриктно мерките за предпазване от коронавируса, като се старае да ограничава до минимум контактите си. Плеймейкърът използва дните на обявеното извънредно положение за подготовка в домашни условия и време със семейството.

 

Костадинов е категоричен, че е нужно всички да проявяваме по-голяма отговорност към себе си и околните, за да се справим по-бързо с кризата и да запазим здравето си. Ето какво друго каза той пред BGvolleyball.com

 

 

"За съжаление, много неочаквано приключихме с мачовете и като цяло с първенството. Както всички останали волейболисти, и аз се прибрах вкъщи и силно се надявам бързо да отмине инфекцията. Почивам си и спазвам стриктно забраните и изискванията за коронавируса. Планове не си правя, защото не се знае колко дълго ще продължи това."

 

 

"Трудно е за един професионален спортист с двуразови тренировки, изведнъж да спре да тренира и в по-голямата част от времето си да бездейства. Опитвам се да не променям досегашния си режим, въпреки, че е много трудно, когато не можеш да излезеш навън. Спазвам хранителния си режим, за да не изгубя форма или поне да я запазя такава, колкото се може по-дълго време. Правя физически упражнения вкъщи, но топката и залата определено ми липсват", споделя Костадинов. 

 

"Ограничил съм напълно контактите си и излизането навън. Общувам само със семейството си. Не излизам от вкъщи, само, ако се наложи - до хранителен магазин или аптека. Трябва да бъдем отговорни за себе си и близките си. Сега е времето да забавим темпото и да се огледаме около себе си, да оценим какво всъщност имаме. Силно се надявам този ад да отмине, колкото се може по-бързо, за да се върнем към нормалния си начин на живот. В крайна сметка, спортът колкото и да ни липсва, по-ценно от здравето няма", завърши плеймейкърът. 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Виктор Костадинов, Дунав, Национална волейболна лига 2020 Суперлига, коронавирус
Коментари
няма мачове
Други новини