Затварят се паркове, детски площадки и пътуване между градовете


Затварят се паркове, детски площадки и пътуване между градовете
20-03-2020 20:08 | stolica.bg

 

Затварят се за посещения паркове, градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени пространства.

 
Забраната влиза в сила от 00:00 часа на 21 март.
 
Заповедта е на здравния министър Кирил Ананиев във връзка с усложняващата се ситуация и епидемиологична обстановска с разпространранението на коронавирус.
 
"От 21 март т. г. с моя заповед въвеждаме следните противоепидемични мерки на територията на България се спира посещението на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжение на открити и закрити обществени места. МВР ще организират КПП-та на пътищата между областите и ще извършват проверка на целта на пътуване на гражданите. Пускат се само лица с неотложно пътуване от доказана потребност като работа, здраве, завръщане в собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес. удостоверяването е със служебна бележка от работодателите, медицински документ или за самоличност. Забранява се на лицата до 60 г. да пазаруват в хранителни магазини и аптеки от 8.30 до 10.30", каза Ананиев на брифинга.
 
За пазаруването е направено проучване на Националния оперативен щаб заедно с големите хранителни вериги и се оказва, че сутрешните два часа от 8:30 до 10:30 ч. са най безопасни за хората над 60 години, които са рискови за заразата от COVID-19.
 
Ананиев уточни, че собствениците на домашни любимци могат да излизат да ги разхождат на определените места за кратко време и без да се струпват на групи.
 

 
---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: коронавирус, пандемия, лечение
Коментари
няма мачове
Други новини