Александър Иванов: Ръководството на Хебър е за възобновяване на Суперлигата


Александър Иванов: Ръководството на Хебър е за възобновяване на Суперлигата
21-03-2020 12:45 | Ани Колева

 

Следващата седмица Управителния съвет на БФВолейбол ще решава бъдещето на волейболните първенства у нас, с оглед на обявеното извънредно положение поради разпространението на коронавируса. Бе обявено, че има три варианта за завършване на шампионатите, като те ще бъдат разисквани на предстоящия УС.

 

BGvolleyball.com потърси мненията на клубовете в Суперлигата, като предоставя на читателите техните позиции. След водачът във временното класиране Нефтохимик 2010 (Бургас), продължаваме с  носителят на Суперкупата и Купата на България Хебър (Пазарджик) (Бургас), който заема втора позиция в таблицата преди прекратяването на първенствата.

 

Ето позицията на председателя на ВК Хебър (Пазарджик) Александър Иванов за BGvolleyball.com относно бъдещето на Суперлигата.

 

„Във връзка със създалата се извънредна ситуация в страната и по света, адмирираме желанието на БФВ да намери най-правилното решение и да вземе под въпрос вижданията на клубовете. В тази връзка, като един от водещите отбори в последните години, бихме искали да изразим и следното становище:

 

 

Наблюдава се тенденция за мерки във връзка с COVID-19 във всички спортове, където приоритетна важност се дава на завършването на клубните първенства на местно и международно ниво за сметка на турнирите на националните отбори. В този дух, ръководството на Хебър изразява пълна готовност да възобновим участието си във вътрешното първенство при първа възможност.  

 

 

В тази връзка, ще подкрепим евентуално решение на БФВ за изготвяне на съкратен формат на справедливото завършване за Суперлига, сезон 2019/2020. Вариантите, които към момента сондираме като приемливи са съкращаване на броя на мачовете от плейофната фаза с оглед по-скорошното им приключване или изготвяне на нов формат на плейофите, при необходимост.

 

Искрено вярваме, че при взетите сериозни мерки от страна на Националния кризисен щаб и очакваното подобряване на ситуацията в страната в идните седмици и месец, завършването на първенството трябва да бъде приоритет за БФВ и клубовете от Суперлигата, като под внимание се вземат всички възможности и мерки за здравето на състезателите."
---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Хебър, Александър Иванов, Национална волейболна лига 2020 Суперлига, коронавирус, пандемия
Коментари
няма мачове
Други новини