Веселин Велев: Всички клубове трябва да направят компромиси


Веселин Велев: Всички клубове трябва да направят компромиси
21-03-2020 17:00 | Ани Колева

 

Следващата седмица Управителния съвет на БФВолейбол ще решава бъдещето на волейболните първенства у нас, с оглед на обявеното извънредно положение поради разпространението на коронавируса. 

 

Бе обявено, че има три варианта за завършване на шампионатите, като те ще бъдат разисквани на предстоящия УС.

 

Потърсихме мненията на клубовете в Суперлигата. Ето какво каза за BGvolleyball.com президентът на третия във временното класиране на шампионата - ВК Добруджа 07 (Добрич) Веселин Велев:

 

 

"Позицията на ВК Добруджа 07 е настоящия сезон 2019/2020 в Суперлигата при мъжете да бъде окончателно завършен на базата на заеманите места от отборите в класирането до момента.

 

Основанията ни за това предложение са съобразно обстановката на извънредно положение в България, както и факта, че са изиграни повече от 90 процента от мачовете в редовния сезон.  Разбира се, това няма да е приемливо за всички, но смятам че, в това трудно време се изискват компромиси. Всички клубове трябва да направят такива, за да се вземе крайното решение.

 

А с оглед на бъдещето, никой не знае извънредното положение колко време ще продължи и пандемията какви щети ще донесе. Първо да съхраним здравето си и да се заредим с търпение, за да преодолеем успешно този труден момент. След това ще разискваме всички останали неща като  формат на първенството, дати за започване, евроучастия и всички други теми за новия сезон.“

 

Мнението на ВК Нефтохимик 2010 (Бургас) - вижте тук.

 

Мнението на ВК Хебър (Пазарджик) - вижте тук.

 
---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Добруджа 07, Веселин Велев, Национална волейболна лига 2020 Суперлига, коронавирус, пандемия
Коментари
няма мачове
Други новини