Радко Тумбев: Сезонът в Суперлигата трябва да завърши на сегашното ниво


Радко Тумбев: Сезонът в Суперлигата трябва да завърши на сегашното ниво
22-03-2020 17:21 | Ани Колева

 

Потърсихме мненията на клубовете в Суперлигата относно решенето, която трябва да се земе за край на настоящия сезон в шампионата. Както писахме вече, с оглед на настоящата ситуация, бяха обявени три варианта за приключване на първенствата. 

 

Ето какво каза за BGvolleyball.com президентът на ВК Пирин (Разлог) Радко Тумбев:

 

„Позицията на ВК Пирин, с оглед на настоящата ситуация и извънредното положение, е че шампионатът в Суперлигата трябва да приключи на нивото, на което сме стигнали. Да се вземе за окончателно временното класиране, преди принудителното спиране на първенството.  Аргументите ни са, че 90 % от мачовете в редовния сезон са приключили. Обстановката е такава, че никой не знае докога ще продължи настоящата карантина, като краят й засега не се вижда. Смятаме, че това положение вероятно няма да премине до обявената дата 13 април, като бъдещето остава неизвестно.

 

 

Относно първият вариант – обявяване на нулев сезон, това не е приемливо и не го подкрепяме. Третият вариант – евентуално доизиграване на първенството също не е удачен. Всеки от състезателите си е в къщи, всички спазват карантината. Не може да се тренира пълноценно. Много ще е трудно след прекъсване на месец, или повече от този период, отново да се възобнови нормална подготовка.

 

При приемане на вариант с приключване на базата на временното класиране, ще завършим на шесто място. Смятам, че това беше нашата цел тази година. Основно играем с млади състезатели, част от тях е в основата на мъжете. Обиграхме ги тази година и ще разчитаме именно на тях за следващите сезони, както и на някои от опитните ни играчи. Така че шестата позиция е добра.“

 

Мнението на ВК Нефтохимик 2010 (Бургас) - вижте тук.

 

Мнението на ВК Хебър (Пазарджик) - вижте тук.

 

Мнението на ВК Добруджа 07  - вижте тук.

 

Мнението на ВК Марек - вижте тук. 

 

Мнението на ВК Монтана - вижте тук.
---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Радко Тумбев, Пирин, Национална волейболна лига 2020 мъже, кронавирус, извънредно положение, БФВ
Коментари
няма мачове
Други новини