Валери Андреев: Всички в Суперлигата трябва да се обединят около един компромисен вариант


Валери Андреев: Всички в Суперлигата трябва да се обединят около един компромисен вариант
23-03-2020 14:15 | Ани Колева

 

Изпълнителният директор на ВК Дунав (Русе) Валери Андреев заяви за BGvolleyball.com, че всички клубове в Суперлигата трябва да се обединят около един компромисен вариант за край на шампионата. Бе обявено, че има три възможности за край на шампионатите.

 

„Положението сега е такова, че не може всички да са доволни, ако първенство в Суперлигата бъде прекратено окончателно. Всички клубове са правили своята програма, така че да играят редовен сезон, а някои от отборите да участват и в плейофи. Има обстоятелства, които ни карат да мислим, че не се очертава възможност скоро да се провеждат състезания, което означава, че може би вариантът с прекратяване на първенството е съвсем реален. Ако това се случи, едва ли можем да кажем, че има алтернатива за това как да бъде определено крайното класиране, освен да бъде взето това към настоящия момент.

 

Ние също съжаляваме, защото няма да можем да доизиграем първенството. Това няма да ни позволи да затвърдим възхода, който отбелязваме в последните изиграни срещи. Смятам, че отборите трябва да се обединят около един компромисен вариант, който да е приемлив за болшинството от тях.

 

Ние също ще сме сред ощетените, няма да можем да се борим докрай за целта която си бяхме поставили  - участие в плейофната фаза. Но това е положението и ние го приемаме.

 

В рамките на следващите две седмици смятам, че окончателното решение трябва да е ясно за всички, за да може всеки да мисли за бъдещето.“

 
---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Валери Андреев, Дунав, Славия, Национална волейболна лига 2020 мъже
Коментари
няма мачове
Други новини