Краси Илиев: Суперлигата трябва да се увеличи за следващия сезон


Краси Илиев: Суперлигата трябва да се увеличи за следващия сезон
23-03-2020 17:33 | Ани Колева

 

Президентът на Черно море (Варна) Красимир Илиев заяви за BGvolleyball.com, че във връзка с тежката ситуация в момента и неизвестността за бъдещето, едва ли ще е възможно възобновяване на срещите в първенството в Суперлигата.

 

„90 процента от мачовете в редовния сезон на Суперлигата за настоящия сезон са изиграни. Затова смятам, че на този етап трябва да приключим така, както е моментното класиране. Не мисля, че в тази ситуация може да се мисли за продължаване на шампионата. Виждате какво се случва, дори вече се мисли за отлагане на Олимпиадата. Съжалявам, за някои клубове, които искат повече и имат по-големи амбиции. Считам, обаче, че това е правилният вариант и не виждам друга по-добра възможност.

 

 

С оглед на сегашното положение, смятам също, че трябва за следващия сезон първенството в Суперлигата да продължи с 14 отбора. За да има справедливост трябва да влязат двата най-добри състава от Висшата лига, както и да няма изпадащи от елита. Така ще бъде компенсирана донякъде сегашната тежка ситуация. След това вече за по-следващия сезон, отрано може да се вземе решение пак да се намалят броя на участниците в първата група.

 

Тук е мястото да споменем и подрастващите. Моето мнение е, че първенствата при децата трябва да бъдат проведени, разбира се след като отшуми пандемията. Младите ни състезатели са бъдещето и се нуждаят от тези първенства. Те може да играят дори и в края на август и началото на септември. Но разбира се най-важното е здравето. Пожелавам на всички да се пазят и да бъдат здрави.“

 
---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Красимир Илиев, Черно море, Национална волейболна лига 2020 Суперлига
Коментари
няма мачове
Други новини